Jari-Matti Latvalasta Toyotan tallipäällikkö – intohimo japanilaisautoihin kiinnitti jo varhain Akio Toyodan huomion

Yli vuosikymmenen ajan MM-ralleja ajajana kiertänyt Jari-Matti Latvala on valittu Toyotan tallipäälliköksi. Hän seuraa tehtävässä Tommi Mäkistä, joka siirtyy Toyotan moottoriurheilupuolen neuvonantajaksi.

– Otan tehtävän vastaan todella suurena kunniana ja luottamuksen osoituksena Akio Toyodalta. Olen todella innostunut jatkamaan työtä, jonka hän aloitti Tommin kanssa ja olen ollut alusta asti osa tiimiä kuljettajana, Latvala kertoi Toyota Gazoo Racingin verkkosivuilla .

Toyota palasi MM-sarjaan kaudeksi 2017, ja Latvala ajoi tallissa 2017–19. Suomalaisen kokemus ja ajovauhti olivat merkittävät asiat tallille etenkin avauskaudella. Latvala ajoi tallin ensimmäisessä kilpailussa Monte Carlon rallissa toiseksi ja voitti seuraavan kilpailun Ruotsin rallin.

Tiedotteessa kiiteltiin Latvalan voitonnälkää, jonka odotetaan kantavan hyviin suorituksiin nyt tallipäällikkönä.

– Kun mietimme uutta tiimiämme vuodesta 2021 alkaen, Jari-Matin kasvot tulivat ensimmäisenä mieleeni. Tämä sen vuoksi, koska oli monia tilanteita, missä tunsin myötätuntoa häntä kohtaan siitä lähtien, kun tapasimme, puheenjohtaja Toyoda tuumi.

Toyoda muistutti, että Latvalalla oli aina aikaa faneille ja tallitovereilleen.

– Hän välitti kaikista jäsenistämme mekaanikoista ja insinööreistä lähtien. Uskon, että tällainen luonne vahvisti paljon tiimiämme ja auttoi meitä voittamaan valmistajien MM-tittelin.

Tavoitteena jatkoa menestyssarjalle

Vuonna 2018 Latvala varmisti kauden päätöskilpailussa Toyotalle valmistajien välisen MM-tittelin, kun suomalainen voitti Australian rallin.

– Nyt tallipäällikkönä minun täytyy nähdä isompi kuva. Minun pitää motivoida jokaista tiimissä työskentelemään yhdessä saavuttamaan parhaat tulokset. Tämä on uusi haaste, ja olen valmis, Latvala sanoi.

Akio Toyodan mieleen jäi jo varhain Latvalan palo japanilaismerkin autoja kohtaan.

– Kun tapasin hänet ensimmäisen kerran, hänellä oli Volkswagenin haalarit, mutta hän puhui minulle suurella intohimolla vanhoista Celicoista ja Corolloista, Toyoda viittasi ralliteiden menneiden vuosikymmenten japanilaishirmuihin.

Menneellä kaudella Toyotan kuljettajatrion muodostivat Sebastien Ogier, Elfyn Evans ja Kalle Rovanperä. Ogier voitti maailmanmestaruuden ennen Evansia. Kolmikko aloittaa myös seuraavan kauden, joka käynnistyy tammikuussa Monte Carlossa.

Vuosi sitten Ott Tänak juhli mestaruutta Toyotan ohjaimissa, joten tallin aikakausi on ollut menestyksekäs.

Latvala ajoi kilpaurallaan ennätyksellisissä 209 MM-rallissa ja sijoittui sarjassa toiseksi kolme kertaa. Hän voitti 18 kilpailua.

Toyota avasi perjantaina myös muita henkilöstövalintojaan. Latvalan lisäksi toiminta pysyy jatkossakin vahvasti suomalaiskäsissä, kun Kaj Lindström jatkaa urheilujohtajana.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut