Pärmäkoski vertyi alkukauden vaikeuksista ja osallistuu Tour de Skille – Yksitoista suomalaishiihtäjää tammikuun hiihtokiertueelle, Mäki ja Hyvärinen keskittyvät harjoitteluun

Alkukaudesta sairastellut Pärmäkoski arvuutteli osallistumistaan vielä viime viikolla, mutta päätti lähteä Sveitsissä ja Itävallassa kisattavalle kiertueelle. MARTTI KAINULAINEN / LEHTIKUVA

STT

Tour de Ski -kiertueen kestomenestyjä Krista Pärmäkoski on taas mukana, kun maastohiihdon perinteinen rupeama alkaa uudenvuodenpäivänä Sveitsin Val Müstairista. Pärmäkoski kärsi alkukaudella sairasteluista, mutta on vertynyt ja kaipaa kovia kisoja matkalla kohti Oberstdorfin MM-latuja.

– Krista sai joulukuuhun hyvän harjoitusjakson ja on valmis kisoihin, vahvisti maajoukkueen päävalmentaja Teemu Pasanen.

Hiljattain 30 vuotta täyttäneen Pärmäkosken paras kiertue osui vuodenvaihteeseen 2016–2017, jolloin hän oli kokonaiskilpailussa toinen. Lisäksi hän on ollut kertaalleen kolmas ja useasti neljäs.

Maanantaina julkistetun Suomen miesten joukkueen ykkösnimi on Iivo Niskanen, joka oli kiertueella viime vuonna kymmenes. Hän ja Ristomatti Hakola osoittivat vahvaa menoa jo marraskuun lopussa Rukan maailmancupissa, eivätkä suomalaiset ole sen koommin kisanneet kansainvälisellä tasolla.

Suomalaisten osallistuminen Tourille vahvistui, kun kahden maan ja kolmen kisapaikan kiertueen terveysturvallisuus todettiin riittäväksi. Kaikkiaan kiertueelle lähtee yksitoista suomalaishiihtäjää, joista noin puolet on kiertueen ensikertalaisia.

Vahvan alkukauden hiihtänyt Joni Mäki ei kahdeksan kilpailun mittaiselle kiertueelle osallistu, kuten eivät myöskään Perttu Hyvärinen ja Lauri Vuorinen. Pasasen mukaan he katsoivat paremmaksi keskittyä harjoitteluun.

– Mietimme asiaa kunkin hiihtäjän kannalta, mikä on kenellekin parasta. Saamme kovia kisoja myös Salpausselällä, helmikuun maailmancupeissa ja SM-hiihdoissa, Pasanen sanoi.

Tuttu kaksikko mäkiviikolle

Mäkihypyssä perinteinen Keski-Euroopan mäkiviikko alkaa jo viikon kuluttua tulevista MM-maisemista Oberstdorfista. Mäkiviikolla hyppäävät Antti Aalto ja Niko Kytösaho, jotka onnistuivat viikonloppuna Sveitsin Engelbergin maailmancupissa. Kytösaho oli 18. sijallaan uransa parhaassa vedossa.

Mäkiviikko päättyy loppiaisena Itävallan Bischofshofeniin. Kaikilla neljällä kisapaikalla hypätään ilman yleisöä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut