Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Puolalaishyppääjät nähdään sittenkin Keski-Euroopan mäkiviikolla

Puolan hiihtoliitto kertoi tiistaina Twitterissä , että joukkue saa osallistua Keski-Euroopan mäkiviikolle. Mäkiviikon avauskisa hypätään tänään Saksan Oberstdorfissa.

Puolan mäkimiesten osallistuminen oli vaakalaudalla, koska Klemens Muranka antoi positiivisen koronatuloksen. Myöhään maanantaina Kansainvälinen hiihtoliitto FIS kertoi, että Murankan maanantainen testi oli negatiivinen ja koko joukkue testataan uudelleen. Puolan hiihtoliiton mukaan uusintatestien tulokset olivat negatiivisia.

Puolalaishyppääjien osallistuminen vaikuttaa merkittävästi mäkiviikon avauskilpailuun. Mäkiviikon kaikki 62 kilpailijaa ovat mukana Oberstdorfin kisassa. Kilpailussa ei käytetä pudotuskisaa lainkaan. Suomalaisista mukana ovat Antti Aalto ja Niko Kytösaho.

Puolalaishyppääjät ovat olleet viime vuosina mäkiviikolla erittäin vahvoja. Dawid Kubacki on mäkiviikon hallitseva voittaja, ja Kamil Stoch oli ykkönen 2017 sekä 2018.

Sää ei ole suosinut

Suomalaishyppääjät Antti Aalto ja Niko Kytösaho haastavat saksalaishyppääjät Pius Paschken ja David Siegelin Oberstdorfin ensimmäisen kierroksen pudotuskilpailussa. Mäkiviikon avauskilpailu alkaa tänään kello 17.30 Suomen aikaa.

Aalto oli eilisessä karsinnassa 126 metrin hypyllä kuudes ja Kytösaho 117,5 metrin hypyllä 12:s. Karsintaa sekoittivat puuskittainen tuuli ja lumisade.

Mäkiviikon kilpailuissa karsinnan läpäisseet 50 hyppääjää kilpailevat ensimmäisellä kierroksella pareittain toisiaan vastaan. Karsinnan 25:s ja 26:s aloittavat. Viimeisessä parissa hyppäävät karsinnan voittaja ja 50:s mies.

Toiselle kierrokselle selviää 25 parinsa voittanutta hyppääjää ja lisäksi viisi "lucky loseria". Toinen kierros hypätään tavalliseen tapaan.

Mäkiviikon ennakkosuosikit ovat maailmancupia johtava Norjan Halvor Egner Granerud ja kauden alussa kaksi kilpailua voittanut Saksan Markus Eisenbichler.

Granerud on voittanut cupissa viisi viime kilpailua.