Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Karl Geiger palasi koronatauolta voittovireessä – Antti Aalto oli Oberstdorfissa 23:s ja Niko Kytösaho 31:s

Lentomäen tuore maailmanmestari Karl Geiger avasi tiistaina Oberstdorfissa mäkiviikon vahvimmin ponnistuksin. Koronatartunnasta toipunut saksalainen voitti kiertueen ensimmäisen kilpailun synnyinkaupungissaan 127 ja 136,5 metrin hypyillä 2,8 pisteen turvin.

Geiger juhli maailmanmestaruutta joulukuun alkupuolella Planican kisoissa. Sen jälkeen hänellä todettiin koronatartunta, eikä hän voinut kilpailla Engelbergin maailmancupissa.

Puolan Kamil Stoch oli Oberstdorfin Schattenberg-mäessä toinen ennen Norjan Marius Lindvikiä ja maailmancupia johtavaa Halvor Egner Granerudia, joka oli voittanut viisi cupin edellistä kilpailua.

Suosikeista Saksan Markus Eisenbichler osui ensimmäisellä hyppykierroksella vaikeaan tuulirakoon, mutta nousi toisella kierroksen 142-metrisellä hypyllä viidenneksi.

Antti Aalto oli 23:s tasaisilla 124 ja 128,5 metrin hypyillä. Niko Kytösaho ponnisti ensimmäisellä kierroksella 121, mutta karsiutui ensimmäisenä hyppääjänä toiselta kierrokselta.

Keulatyöskentely alkaa sujua

Aalto ja Kytösaho tekivät Oberstdorfissa lupaavan tasaista työtä kilpailuissa, karsinnassa ja harjoituskierroksilla. Päävalmentaja Janne Väätäinen odottaa tulosta juuri perustason parantamisen kautta.

– Askel kerrallaan. Molemmat ovat hyvässä suunnassa ja tätä kautta havaitsemme suorituksesta yhä enemmän yksityiskohtia ja pääsemme pilkkomaan asioita, Väätäinen totesi.

– Nyt on olemassa se riski, että tästä työstä alkaa nauttia ihan tosissaan.

Suomalaiset ovat keskittyneet alkukaudesta ponnistusvaiheeseen. Jatkossa metrejä haetaan kokonaisuutta parantamalla.

– Olemme ilmalennon ensimmäisessä kolmanneksessa kärkeä jäljessä. Siinä meillä on kehityksen paikka, Väätäinen todisti.

– Meidän on muutenkin aika alkaa katsoa hyppyjen symmetriaa kokonaisvaltaisemmin.

Mäkiviikko jatkuu uudenvuodenpäivänä Garmisch-Partenkirchenissä.