Jean Todt leipoo Lewis Hamiltonista F1-kuningasta – FIA:n puheenjohtaja sanoo brittikuljettajan ja Mercedeksen jo ohittaneen Michael Schumacherin ja Ferrarin tason

Jean Todt sanoo ihailleensa Mercedeksen ja Lewis Hamiltonin yhteistyötä jo vuosia. AFP / LEHTIKUVA

Pasi Rein / STT

Kansainvälisen autoliiton ranskalainen puheenjohtaja Jean Todt arvioi Lewis Hamiltonin ja Mercedeksen hallitsevan formula 1:n MM-sarjaa jopa jykevämmin kuin Michael Schumacher ja Ferrari aikoinaan. Todt johti Ferrarin F1-tallia, kun Schumacher saavutti viisi kaikkiaan seitsemästä mestaruudestaan 2000–04.

Ferrari saavutti Todtin komennossa kuusi peräkkäistä valmistajien mestaruutta 1999–2004. Mercedeksellä on nyt seitsemän peräkkäistä tuplamestaruutta, ja Hamilton on noussut mestaruuksissa Schumacherin rinnalle.

– Mercedes ja Lewis hallitsevat sarjaa nyt vahvemmin kuin Ferrari ja Michael aikoinaan, Todt arvioi Autosportin haastattelussa.

– Ja kaikki kunnia heille siitä. Auto on erittäin luotettava, eikä kuljettaja tee virheitä. Kyse on jälleen auton ja ajajan yhdistelmästä.

Todt kertoo ihailleensa saksalaistallin ja brittikuljettajan yhteistyötä jo vuosia.

– Tämän tiimin jatkuva menestys on tehnyt minuun vaikutuksen. Se on paras esimerkki yhteishengestä ja yhteistyöstä.

Todt on huomannut myös Hamiltonin ymmärtäneen, miten menestys rakennetaan.

– Lewis ottaa aina esiin koko tiimin, kun hän puhuu menestyksestä, Todt totesi.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut