PKKU vahvistuu viidellä uudella pelaajalla – Tessa Rinkinen palaa joukkueeseen: "Erinomainen vahvistus"

Jalkapallon Ykkösessä pelaavan Pallokerho Keski-Uusimaan naisten viime kauden joukkueen pelaajista iso osa jatkaa joukkueessa myös kaudella 2021. Lisäksi viisi uutta pelaajaa pukee Kerhon paidan päälleen alkavalla kaudella.

Päävalmentaja Jarkko Jahnukainen on tyytyväinen uusiin kiinnityksiin. Yksi näistä on paluumuuttaja ja hyökkäyspäässä ensi kaudella vaikuttava Tessa Rinkinen. Hän on PKKU- ja TuPS-taustainen pelaaja, joka on pelannut kauden 2015 lopusta lähtien HJK:ssa.

– Tessa on meille erinomainen vahvistus. Pelaajana Tessan otteista näkyvät varmuus ja määrätietoisuus. Pelikäsitys ja tilanteiden tunnistaminen ja niihin liittyvät ratkaisut ovat korkealla tasolla. Hän pystyy pelaamaan keskikentällä eri rooleissa, mikä antaa meille hyviä vaihtoehtoja erilaisia pelitaktiikoita ajatellen, arvioi Jahnukainen seuran tiedotteessa.

Rinkinen tuo joukkueeseen myös kaivattua kokemusta, vaikka ei iällä olekaan pilattu. Rinkinen on syntynyt vuonna 1998.

– Treeneissä on ollut hyvää tekemistä ja uskon, että meillä on hyvä sekoitus nuoria ja kokeneempia pelaajia. Odotan innolla, että pääsemme tekemään töitä yhdessä ja kehittämään pelaamistamme, Rinkinen toteaa tiedotteessa jatkaen, että tässä kohtaa pelaajauraa paluu Kerhoon tuntuu oikealta ratkaisulta.

– Parin henkilökohtaisesti haastavamman kauden jälkeen ajattelin, että on aika jollekin uudelle. Kuulin, että Kerhossa naisten toimintaan aiotaan tehdä panostuksia ja se herätti kiinnostukseni. Minulla on hyvät muistot ajastani täällä, joten halusin kuulla lisää. Tuntuu, että Kerho tarjoaa hyvän ympäristön ja mahdollisuudet omaan tilanteeseeni tällä hetkellä.

Rinkisen ohella PKKU-nippuun saadaan liigakokemusta maalivahti Nea Laitilan saapumisen myötä. Laitilan tausta on myös TuPSissa, mistä hän siirtyi PKKU:n ja VJS:n kautta Kuopion Pallokissoihin. Viimeiset pari vuotta Laitila on kuulunut Hongan liigarinkiin.

– PKKU kiinnosti erityisesti seuran liigatavoitteen takia. Lisäksi seurassa on tarjolla laadukasta maalivahtivalmennusta. Sain viime kauden lopulla itseni kuntoon kaksi vuotta kestäneen loukkaantumisen ja kuntoutumisen jälkeen, joten Ykkönen on minulle nyt paras vaihtoehto. Haluan harjoitella paljon ja kovaa sekä saada paljon vastuuta peleissä. Pitkän loukkaantumisen jälkeen haluan nauttia futiksesta, kertoo Laitila tiedotteessa.

Jahnukainen toteaa Laitilan olevan erinomainen vahvistus maalivahtiosastolle:

– Liigakokemus näkyy Nean otteissa. Loukkaantumisen jälkeen hän haluaa kehittyä ja päästä takaisin liigatasolle ja se näkyy kaikessa tekemisessä. Hän lukee peliä hyvin ja jalalla pelaaminen on korkealla tasolla, mikä tuo meille avauspelaamiseen lisää vaihtoehtoja. Erinomaista, että meillä on kaksi kovan luokan maalivahtia joukkueessamme.

Rinkisen ja Laitilan lisäksi Kerhoon siirtyvät puolustajat Milla Miettinen ja Oona Vähä-Jussila sekä loukkaantumisen jälkeen vahvaa paluuta tekevä maalivahti Viivi Irva, joka vartioi PKKU:n maalia vielä pari vuotta sitten Ykkösessä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut