Keusote selkiyttää joukkueurheilun ylimpien sarjatasojen koronalinjauksia

Haukkojen ringeten edustusjoukkue saa aloittaa harjoittelun Järvenpään jäähallissa. Arkisto / Anton Soinne

Heikki Löfman

Keski-Uusimaan saamien tietojen mukaan Keusote-alueen koronalinjaukset liittyen joukkueurheilun kahden ylimmän sarjatason toimintaan ovat selkiytymässä.

Jatkossa harjoittelu on joukkuelajeissa mahdollista Keusote-alueella kahdella ylimmällä sarjatasolla lajista ja sukupuolesta riippumatta. Asiasta ovat päättäneet yhteiskokouksessa Keusote-alueen sivistysjohtajat ja tartuntatautilääkäri. Tieto on tarkoitus päivittää myös Keusoten verkkosivuille.

Rajoituslinja nousi esiin, kun Järvenpään Haukkojen ringeten lajipäällikkö ja seuran edustusjoukkueen päävalmentaja Tommi Tuominiemi koki Keski-Uusimaan haastattelussa joukkueensa olevan eriarvoisessa asemassa muihin saman sarjatason joukkueisiin nähden.

Tuominiemeä mietitytti sekin, ovatko lajit ja sukupuolet samalla viivalla Järvenpäässä.

– Järvenpään kaupunki pitää jäähalleja kiinni. Eli emme pääse harjoittelemaan omassa kotikaupungissamme, kun samaan aikaan Blue Rings harjoittelee Hyrylässä, Seven Ringettes Klaukkalassa ja Kiekko-Espoo Espoossa. Myös Helsinki Ringette on saanut joitain vuoroja Helsingissä, Tuominiemi sanoi nostaen esiin senkin, että koripallon miesten 1. divisioona A:ssa pelaava järvenpääläinen Raiders on saanut harjoitella Liikuntahallissa.

Keusoten nyt tekemä päätös koskien kahden ylimmän sarjatason harjoittelua tuo helpotusta siis ainakin SM-karsintasarjaan valmistautuvalle Haukkojen ringettejoukkueelle, joka saa aloittaa harjoittelun tutussa kotihallissaan.

– Olemme helpottunein mielin. Kiitokset täytyy lähettää oikeaan osoitteeseen eli ringetteliiton puheenjohtajalle Markku Kolille, Järvenpään kaupungilta Jari Lausvaaralle ja Keusotelle – nämä kaikki olivat hyvin hommassa mukana. Tehty päätös kuulostaa oikeudenmukaiselle, sillä säännöt ovat alueella nyt kaikille samat, Tuominiemi sanoo.

Haukkojen ringetteluotsin tietojen mukaan nyt tehty päätös koskee ainoastaan aikuisten joukkueurheilua.

– Näin olen ymmärtänyt.

– Sen tässä on viime viikkoina kuitenkin oppinut, että satavarma ei voi olla mistään. Ymmärsin kuitenkin, että juniorien kohdalla päätöksiä tehdään erikseen.

Keski-Uusimaa ei tiistaina tavoittanut Keusoten henkilökuntaa kommentoimaan uutta linjausta.

Haukat aloittaa SM-karsintasarjan ensi viikolla kahdella vierasottelulla. Ensimmäinen karsintasarjan kotiottelu Haukoilla on edessä viikolla viisi. SM-karsintasarjan viidestä joukkueesta kaksi selvittää pudotuspelien jälkeen tiensä ensi kauden SM-sarjaan.

Muokattu: Päivitetty juttua kauttaaltaan

Kommentoi

Mainos: Keski-Uusimaa

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut