Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Face Time Bourbon jälleen suosikki Prix d’Amériquessa

Tammikuun viimeinen sunnuntai on Euroopan raviurheilun suurtapahtuman Prix d’Amériquen ajankohta. Ranskan paras hevonen Face Time Bourbon voitti vuosi sitten ja on taas suosikki.

Ensimmäinen Prix d’Amérique ajettiin vuonna 1920. Kilpailu perustettiin kunnianosoitukseksi amerikkalaisjoukoille, jotka taistelivat Ranskassa ensimmäisessä maailmansodassa. Yleisöä on yleensä paikalla Pariisin raviradalla Vincennesissä noin 40 000, mutta koronavuonna kisaa voi seurata vain tv-lähetyksistä.

Jori Turjan valmentama italialaisori Varenne voitti Ameriquen vuosina 2001-02. Timo Nurmoksen ruotsalainen Readly Express voitti vuonna 2018. Björn Goop ajoi sillä ykkösen kisan ennätysajalla 11,2/2700 metriä.

Ruotsalainen huippukuski Goop ajoi toisen Prix d’Amérique -voittonsa 2020, Face Time Bourbon oli silloin 5-vuotias. Suomessa Face Time Bourbonin hulppeaa menoa ihailtiin vuoden 2019 lokakuussa, kun se voitti Vermossa 4-vuotiaiden UET Grand Prix -kisan.

Valmentaja Sébastien Guarato kilpailutti Face Time Bourbonia viime vuoden syksyllä harvakseltaan, tavoitteena oli vain Prix d’Amérique. Lokakuun lopussa Gran Premio della Lotterian finaalissa Napolissa ori kärsi tappion, Zacon Gio jäi tavoittamatta. Sen jälkeen tuli kolme voittoa Vincennesissä. Joulukuussa Face Time Bourbon voitti Prix du Bourbonnaisin ja tammikuun alussa Prix de Bourgognen.

– Guarato on sanonut, että kaikki on treeneissä mennyt hyvin. Mutta kaiken pitää onnistua itse kisassa, jotta voimme taistella voitosta. Epäonnea ei saa olla, Goop kertoi.

– Kohtaamme jälleen fantastisia hevosia. Davidson du Pont näytti voittostartissaan tosi hyvältä. Se ravasi hyvin ja on varmasti vaarallinen. Ruotsalainen Power on myös hyvä, Goop jatkoi.

Miljoonan euron palkintopottia tavoittelee 18 ravuria, voittaja saa 450 000 euroa. Jean-Michel Baziren valmentama Davidson du Pont on ykköshaastaja. Se sijoittui viime vuonna kakkoseksi, ja valmentaja on jälleen onnistunut kunnon ajoituksessa.