IIHF kaavailee naisten MM-kilpailuja toukokuulle ja muokkaa Naisleijonien kevättalven kalenteria – "Kevään leiri tukee tätä kokonaisuutta"

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue ei kokoonnu helmikuun toisella viikolla leirille Vierumäelle vaan suuntaa katseet kevään MM-leiritykseen. Suomen jääkiekkoliiton tiedotteen mukaan Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF kaavailee naisten MM-kilpailujen siirtämistä toukokuulle.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan naisten MM-kilpailut piti pelata Kanadassa 7.–17. huhtikuuta. Naisten maajoukkueen leiriohjelma vahvistuu sitten, kun IIHF vahvistaa kisapäivät ja mahdolliset karanteenit.

Helmikuun maajoukkuetapahtuman perumisen myötä pelaajat voivat keskittyä rauhassa seurajoukkuepeleihinsä talvikuukausien ajan.

– Jokaisen pelaajan tilanne arvioidaan nyt yksilöllisesti lähtien siitä, kuinka pitkään kunkin kausi oletettavasti jatkuu. Kauden jälkeisen harjoittelun ja fyysisen kuormituksen tulee olla oikeanlaista, jotta kaikki ovat iskussa kisojen käynnistyessä. Kevään leiri tukee tätä kokonaisuutta, päävalmentaja Pasi Mustonen avasi tiedotteessa.

Mustonen on pitänyt yhteyttä pelaajiin ja seurannut heidän otteitaan. Myös maajoukkueen GM Tuula Puputti alleviivaa seurajoukkuepeleihin keskittymisen merkitystä. Maajoukkueen aika koittaa seurajoukkuekauden jälkeen.

– Uskomme tämän palvelevan paremmin pelaajia, jotka saavat näin keskittyä arkiharjoitteluun ja sarjapeleihin. Joukkueelle on kisojen näkökulmasta tärkeää, että kaikki potentiaaliset kisapelaajat pysyvät terveinä ja että saamme yhteisen leirin kisojen alle, ennen varsinaista H-hetkeä, Puputti kertoi.

Tärkeä arvoturnaus matkalla olympialaisiin

Viime vuonna naisten MM-kilpailut peruttiin koronaviruksen vuoksi, mutta nyt maajoukkueen johtokaksikolla on vahva luotto siihen, että pelaamaan päästään.

– Mahtavaa, että päästään pelaamaan. Se on, mitä tiedetään. IIHF:ltä odotetaan vahvistusta päivistä, Puputti jatkoi Suomen jääkiekkoliiton lehdistötilaisuudessa.

Päävalmentaja Mustonen nosti esiin MM-kilpailujen tärkeyden osana ensi vuoden olympialaisiin valmistautumista.

– MM-kilpailut ovat vuoden kohokohta. Mukana on jokunen ensikertalainen, joista osa voi pelata myös olympialaisissa. Ensikertalaisille ja muillekin MM-kilpailut ovat tärkeä virstanpylväs matkalla kohti olympialaisia, Mustonen avasi.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut