Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Seagulls varmisteli runkosarjavoittoaan Korisliigan kärkipelissä

Helsinki Seagulls varmisteli miesten Korisliigassa runkosarjan voittoa, kun se kukisti kärkiottelussa Tampereen Pyrinnön 99–95.

Viimeksi marraskuussa hävinnyt Pyrintö hallitsi ensimmäistä jaksoa, kun se karkasi 14 pisteen johtoon. Seagulls piristyi toisella jaksolla voitettuaan sen 35–18. Kotijohto kasvoi kolmannen jakson lopulla jo 22 pisteeseen, mutta Pyrintö kiri viime minuuteilla vain kahden pisteen päähän.

– Peli oli melkoista vuoristorataa, kun käänsimme Pyrinnön johdon, mutta Pyrintö ei lopettanut pelaamista. Meille tuli 17 pallon menetystä, joka on ihan liikaa, totesi Seagullsin valmentaja Jussi Laakso.

Peräti 21 kolmosta upottaneesta Seagullsista Shawn Huff nousi tehokkaimmaksi 20 pisteellä. Pelin korikunkuksi ylsi Pyrinnön Marcus Lewis 36 pisteellä.

Joukkueet kohtaavat uudestaan ensi lauantaina Suomen cupin finaalissa.

BC Nokialle kotivoitto

BC Nokia vahvisti pudotuspelipaikkaansa otettuaan KTP-Basketista kotivoiton 101–87. Peli oli viime viikolla kotkalaisjoukkueen valmentajaksi tulleelle Jyri Lehtoselle ensimmäinen KTP:ssä.

Peli eteni lähes koko ajan noin kymmenen pisteen kotijohdossa. Vieraat nousivat viimeisellä jaksolla parhaimmillaan viiden pisteen päähän.

Daeshon Francis heitti BC Nokialle 35 pistettä ja Braxton Huggins vieraille 26.

Kauhajoen Karhu Basket jatkoi kotivoittojaan, kun se päihitti Joensuun Kataja Basketin 84–80. Peli eteni kotijohdossa, joka kasvoi suurimmillaan 13 pisteeseen. Kataja kipusi viime minuuteilla kolmen pisteen päähän.

Okko Järvi heitti Karhu Basketille 21 pistettä ja Rashard Odomes Katajalle 16.

Kaarinan Ura Basket pääsi jälleen lähelle kauden toista voittoaan, mutta se jäi vieläkin tulematta, kun Lahti Basketball voitti Littoisissa 117–111. Lahti piti niukkaa johtoa, mutta Ura Basketkin kävi edellä viimeisen kerran kolme minuuttia ennen loppua.

Voittajista Wayne McCullough kunnostautui 29 pisteellä. Kotijoukkueesta Matti Nuutinen heitti pisteen vähemmän.