Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Klingenthalin mäessä suomalaispettymys – Norjan Granerud jatkoi hallintaansa

Niko Kytösaho ja Antti Aalto jäivät avauskierrokselle sunnuntaina mäkihypyn miesten maailmancupin kilpailussa Saksan Klingenthalissa. Kytösaho hyppäsi HS140-mäestä 123,5 metriä, Aalto 118 metriä ja kumpikin jäi toistakymmentä pistettä toiselle kierrokselle pääsystä.

Oberstdorfin MM-kisoja ennen cupia on tarkoitus hypätä vielä Zakopanessa ensi viikonloppuna sekä mahdollisesti Romanian Rasnovissa 19. helmikuuta. Suomalaisten ohjelma ennen MM:ää on vielä mietinnässä.

– Laskuasento tippuu ennen ponnistusta, siitä ei saa hyvää liikettä tehtyä. Se on se pääjuttu oikeastaan. Täytyy suunnitella harjoittelua ja kilpailemista tulevien päivien ja viikkojen suhteen, Aalto totesi Hiihtoliiton haastattelunauhalla.

Tasaisen kisan voitti maailmancupin kärkimies, Norjan Halvor Egner Granerud. Hän kukisti Slovenian Bor Pavlovcicin 0,7 pisteellä. Granerudille voitto oli jo neljäs peräkkäinen maailmancupissa ja kymmenes tällä kaudella. Kisoja on takana 19.