Lapa jäähän ja nimi lehteen – ja videolle! – kellokoskelaiset Haukka-veljekset Jääkiekkoliiton supersuosittujen videoiden mallioppilaina

Jääkiekkoliiton viestintätiimin jäsen kuvasi Taitokoulu-videoita Jusslinien pihakentällä Kellokoskella. Ensimmäinen video julkaistiin torstaina. Heikki Löfman

Heikki Löfman

Kellokosken pihapeleistä isojen nettikiekkoareenoiden välkkeeseen.

Näin voi kuvailla Kellokoskella asuvien Jusslinin veljesten Aaronin ja Akun lätkätalvea, sillä Järvenpään Haukkojen junioreissa pelaavat pojat ovat Suomen Jääkiekkoliiton Taitokoulu-videoiden mallioppilaita, joita lukuisat jääkiekkoihmiset eri puolilla Suomea tulevat matkimaan lopputalven ja kevään aikana.

Jääkiekkoliitto kuvasi videot hiljattain Jusslinien kotipihan jäällä. Nyt videoita alkaa tihkua viikoittain Jääkiekkoliiton eri kanaviin, kuten Leijonien suositulle Instagram-tilille, jolla on yli 200 000 seuraajaa.

Ensimmäinen video julkaistiin torstaina.

Aaron on Kellokosken koulun kolmasluokkalainen pari vuotta veljeään nuoremman Akun käydessä ensimmäistä kouluvuottaan samassa opinahjossa. Jääkiekkoilulliset esikuvat löytyvät veljeksiltä nopeasti.

Samat. Paitsi ei pianoa.

Isoveljensä Aaronin harrastuspolkua jäljittelevä Aku Jusslin.

– Laine, sanoo rightin puolen mailalla itsekin kikkaileva ja laukova Aaron.

– Barkov, paaluttaa Aku ja tällää onetimerin sisään.

Pelkkää jääkiekkoa pojat eivät suinkaan harrasta, vaikka ”sukurasite” siihen voisikin viitata.

Aaronin ja Akun Juha-isä nimittäin muistetaan muun muassa KJT:n ja Haukkojen Mestis-taipaleen herrasmiesmäisenä sentterinä. Poikien eno Veli-Pekka Kautonen puolestaan on entinen pitkän linjan huippupuolustaja, joka operoi huippujääkiekon parissa edelleen.

– Säbä, futis, pianonsoitto, lätkä ja golf. Siinä mun lajit, kertoo Aaron.

– Samat. Paitsi ei pianoa, komppaa Aku.

Jääkiekkoliiton etelän alueen aluevalmentaja Sami Nuutinen – entinen huippupakki hänkin – seurasi mielissään Jusslinin poikien pihapelejä.

– Tällaiset pihapelit ja omat kentät ovat olleet näin koronatalvena varmasti henkireikä monelle harrastajalle – jokainen tietysti tekee näitä omien mahdollisuuksiensa mukaan. Mutta varmasti vastaavia pihapelipaikkoja on ollut nyt useammilla pihoilla kuin aiemmin. Ja upeita muistojahan näistä jää. Itsekin muistan lapsuudesta, kuinka ukki aurasi järven jäälle kentän ja siinä sitten pelattiin, tulevana suvena 50-vuotispäiviään juhliva Nuutinen sanoo.

Lasten ja nuorten harrastaminen on taas päässyt tauon jälkeen käyntiin monin paikoin. Nuutinen pitää sitä tärkeänä.

– Seurat ovat läpi korona-ajan hoitaneet hienosti ohjeistuksen liittyen siihen, mitä milloinkin voi tehdä. Rajoitukset aiheuttavat yhä haasteita, ja seurojen onkin edelleen muistettava toimia vastuullisesti, että emme itse aiheuta hallien sulkeutumista, Nuutinen linjaa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut