Painijat Unkariin nimetty –  Kuosmanen varamiehenä

Kuvan Elias Kuosmanen on odotetusti varamiehen paikalla Unkarin olympiakarsintaturnauksessa, jossa suomalaisia 97-kiloisissa edustaa Arvi Savolainen. Arkisto / Robert Monstovics

Heikki Löfman

Suomen Painiliitto on tehnyt loput valinnat painin Euroopan olympiakarsintaturnaukseen, joka järjestetään Unkarin Budapestissa 18.–21.3. Joukkueeseen oli jo aiemmin valittu kreikkalais-roomalaisen painijat Vili Ropponen (87 kg) ja Arvi Savolainen (97 kg), ja nyt joukkue täydentyi lopulliseen muotoonsa.

Varamiehenä 97-kiloisissa on Helsingin Hakaa edustava järvenpääläislähtöinen kaksinkertainen EM-pronssimitalimies Elias Kuosmanen, joka hävisi Savolaiselle Kroatian-turnauksessa tammikuussa 0–4.

– Suomella on iskukykyinen joukkue ja sillä voidaan lähteä hakemaan olympiapaikkoja Budapestista, kommentoi kreikkalais-roomalaisen painin vastuuvalmentaja Marko Yli-Hannuksela lajiliiton tiedotteessa.

Turnauksessa olympiapaikan saavuttaa jokaisen sarjan kaksi parasta urheilijaa. Kaikki paikat ovat maapaikkoja.

Kaikkien sarjojen arvonnat suoritetaan 17.3., minkä jälkeen tiedetään avausvastustajat ja ottelukaaviot. Kansainvälinen Painiliitto UWW luo yhdessä kisajärjestäjän kanssa Unkariin kisakuplan, jotta turnaus voidaan viedä läpi turvallisesti. Yleisöä ei turnaukseen päästetä paikalle.

Toinen ja viimeinen karsintaturnaus, jossa olympiapaikkoja jaetaan, on maailman olympiakarsintaturnaus. Se järjestetään 6.– 9.5. Bulgarian Sofiassa, ja sinne Suomen joukkue nimetään Euroopan karsintaturnauksen jälkeen.

Painin Euroopan mestaruuskilpailut otellaan 19.– 25.4. Puolan Varsovassa. EM-kilpailuissa ei olympiapaikkoja ole jaossa.

Suomen joukkue Unkariin

Kreikkalais-roomalainen paini: Juuso Latvala (60 kg), Elmer Mattila (67), Matias Lipasti (77) – varamiehenä Roni Purolainen, Vili Ropponen (87), Arvi Savolainen (97) – varamiehenä Elias Kuosmanen, Konsta Mäenpää (130).

Valmentajat: Marko Yli-Hannuksela, Juha Lappalainen ja Jarkko Ala-Huikku.

Vapaapaini: Ville Heino (86), Jere Heino (125).

Valmentaja: Niko Kettunen

Naisten paini: Taru Vainionpää (50).

Valmentaja: Tiina Vainionpää

Tuomari: Stevo Petrovic

Lihashuolto: Riku Niemi

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut