Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Oberstdorfin MM-kilpailut alkavat kolmella karsinnalla

Oberstdorfin MM-kilpailut alkavat tänään hiihdon ja naisten mäkihypyn karsinnoilla. Maastohiihdossa naisten viiden kilometrin karsinta alkaa kello 10 Suomen aikaa ja miesten 10 kilometrin karsinta kello 11.30 Suomen aikaa.

Naisten hiihtokarsintaan osallistuu 43 hiihtäjää 22 maasta, ja miesten karsinnassa on 88 kilpailijaa 37 maasta. Karsintaan osallistuu hiihtäjiä, joilla ei ole FIS-pisteiden perusteella osallistumisoikeutta MM-kisoihin.

Karsinnoissa seulotaan kymmenen nais- ja mieshiihtäjää normaalimatkojen kilpailuihin. Molemmat karsintakilpailut hiihdetään vapaalla hiihtotavalla.

Naiset avaavat suomalaisten urakan

Illalla hypätään naisten normaalimäen (HS106) karsinta, johon osallistuu neljä suomalaista mäkihyppääjää: Julia Kykkänen, Jenny Rautionaho, Susanna Forsström ja Julia Tervahartiala.

Naiset pääsivät mäkeen jo tiistaina, mutta päivä ei sujunut suomalaisilta toivotulla tavalla.

– Harjoitus oli hitusen vaisu. Parantamisen varaa jäi, maajoukkuevalmentaja Ossi-Pekka Valta arvioi harjoitushyppyjä.

Valmentajan mielestä hyppyongelmiin ei ollut mitään yhteistä syytä.

Naishyppääjille on ensi kertaa MM-historiassa tarjolla neljä kilpailua. Henkilökohtaisen normaali- ja suurmäen (HS137) kilpailuiden lisäksi kisoissa hypätään naisten joukkuekilpailu ja sekajoukkueiden kilpailu.

Ilta päättyy tänään Oberstdorfin maailmanmestaruuskilpailuiden avajaisiin kello 21 Suomen aikaa.