Virtuaalihiihto lyhentää perinteisen Kalevan Kierroksen kisataukoa

Tuusulan Tallaajien 15-henkinen porukka suoritti virtuaalihiihdon Nurmijärven Rajamäellä. Tuusulan Tallaajat

Kuudesta kestävyyslajista muodostuvan Kalevan Kierroksen tämän vuoden luistelu siirrettiin helmikuulta joulukuulle ja hiihto peruttiin kokonaan.

Näin ollen Kalevan Kierros alkaa hyvin poikkeuksellisesti juoksulla vasta toukokuussa.

– Jotta Kalevan Kiertäjät eivät joutuisi odottamaan seuraavaa kisaa kolmea kuukautta, päätettiin järjestää virtuaalikisat hiihtoon, kertoo Kalevan Kierroksen hallituksen jäsen Hannu Saarinen.

Myös Tuusulan Tallaajien edustajat osallistuvat Kalevan Kierrokseen, joten he päättivät hiihtää oman tapahtumansa Rajamäellä. Hiihtoon lähti toistakymmentä hiihtäjää, joista osa sujutteli 50 kilometrin matkan.

Saarinen muistuttaa, että virtuaalikisat eivät kartuta Kalevan Kierroksen taulukko- eikä suorituspisteitä.

Hän korostaa myös, että Kalevan Kierroksen virtuaalihiihto on avoin kaikille eli sellaisetkin kuntoilijat, jotka eivät osallistu Kalevan Kierrokselle voivat ottaa osaa kisaan.

Hiihdon voi tehdä joko perinteisellä tai vapaalla hiihtotyylillä.

Hannu Saarinen

– Tämä hiihto on myös ilmainen kaikille. Hiihdossa on tarkoitus hiihtää 50 kilometrin matka maaliskuun 21.päivään mennessä missä tahansa suorituspaikassa. Hiihdon voi tehdä joko perinteisellä tai vapaalla hiihtotyylillä.

– Koska koronatilanne on edelleen melko kriittinen koko maassa, niin olisi suotavaa, että hiihdossa pidettäisiin turvavälejä.

Mikäli hiihto tapahtuu lyhyttä rinkiä kiertämällä, niin matkan mittauksen tulisi perustua kierroslaskentaan. Jos taas hiihdetään pidempää reittiä, niin urheilukellojen sekä kännyköiden gps-mittauksella saa tarvittavan tarkkuuden matkan mittaamiseen.

– Kaikki kisaan osallistuneet osallistuvat Kalevan Kierros -ulkoiluasun arvontaan, Saarinen vinkkaa.

Tulokset jokainen voi lähettää Kalevan Kierroksen nettisivuilta löytyvän lomakkeen avulla. Omaa tulostaan voi yrittää parantaa vaikka kuinka monta kertaa.

Kalevan Kierroksen sivuille kerätään kaikkien kisaan osallistuvien tulokset ja niitä päivitetään mahdollisimman usein.

– Jotta kisa ei olisi pelkästään omaksi iloksi, niin kerro kaikille muille, kuinka kisa sujui. Voit tehdä sen joko oman sosiaalisen median kautta tai sitten Kalevan Kierroksen foorumilla ja Facebookin Kalevankiertäjät-sivulla.

– Kerro kuinka koville jouduit, olitko yksin matkalla, tankkasitko matkan varrella, millainen reitti ja keli olivat sekä mitkä olivat tunnelmat suorituksen jälkeen, summaa Saarinen.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut