Naapurikunnista eroava, lasten liikuntaan liittyvä koronarajoituslinjaus hämmentää Järvenpäässä: "Hyvin kummallista"

Koronarajoituslinjaukset ja niiden soveltaminen ovat jälleen nousseet puheenaiheeksi Keski-Uudellamaalla ja erityisesti Järvenpäässä.

Järvenpään kaupunki on linjannut, että esimerkiksi Järvenpään jäähallissa saa harjoitella 14. maaliskuuta saakka vain yksi kymmenen hengen lapsiryhmä, kun aiemmin hallissa sai olla kaksi kymmenen hengen lapsiryhmää kerrallaan, kunhan ryhmät eivät olleet kontaktissa toisiinsa ja muistakin koronaan liittyvistä varotoimista huolehdittiin.

Sama muutos ryhmien tiukasta rajaamisesta yhteen koskee ainakin ensi viikon sunnuntaihin (14.3.) asti myös liikuntakeskus Piirosta.

Järvenpään linjaus on erilainen kuin Keravan ja Tuusulan, joiden alueella sijaitsevissa jäähalleissa saa nytkin harjoitella samaan aikaan kaksi kymmenen hengen lapsiryhmää, kunhan turvaväleistä huolehditaan ja ryhmät eivät ole kontaktissa keskenään. Linjaukset koskevat vuonna 2008 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ohjattua harrastustoimintaa.

Järvenpään naapureitaan tiukempi tulkinta ohjeistuksesta on aiheuttanut hämmästystä muun muassa Järvenpään Haukoissa, joka on yhdessä Järvenpään Taitoluistelijoiden kanssa Järvenpään jäähallin pääkäyttäjiä.

– Hyvin kummallista. Nyt meidän on jo kustannustehokkuudenkin takia pyrittävä käymään juniorien kanssa mahdollisimman paljon Kellokosken jäähallissa, sillä on joukkueiden ja sitä kautta perheiden taloudelle eri asia, maksammeko 40 lapselle neljän vai kahden tunnin jäät. Ihmetyttää – nyt ajamme kahdeksan kilometriä eri suuntaan, ja siellä saman joukkueen lapsia saakin olla jäällä tuplamäärä, sanoo Haukkojen jääkiekkopuolen junioripäällikkö Toni Mustonen.

Ihmetyttää – nyt ajamme kahdeksan kilometriä eri suuntaan, ja siellä saman joukkueen lapsia saakin olla jäällä tuplamäärä.

Toni Mustonen

Mustonen sanoo, että jatkuvasti muuttuvat ohjeet ovat hankalia seuratoimijoille.

– Nytkin Harri (Haukkojen valmennuspäällikkö Harri Alakotila) on joutunut rustaamaan vuorolistat uusiksi viiteen tai kuuteen kertaan. Jos meidän on hankala pysyä kärryillä, niin ei se varmasti ole helppoa harrastajille ja heidän vanhemmillekaan. Toivottavasti nykyinen linjaus on Järvenpäässä voimassa vain ensi viikon loppuun.

Järvenpään kaupungin hyvinvoinnin palvelualueen vt. palvelualuejohtaja Jari Lausvaara kertoo, että aiheesta keskusteltiin viimeksi tiistaina.

– Meidän käsityksemme ja tulkintamme aluehallintoviraston ohjeistuksesta on, että kullekin ryhmälle on oltava oma erillinen tilansa, ellei tilaa saa jaettua esimerkiksi alas vedettävällä verholla. Myös ilman kiertäminen tilojen välillä on pystyttävä estämään.

– Tällä tietoa linjaus on Järvenpäässä voimassa 14.3. saakka. Sen jälkeen katsomme taas, mitä valtio ja Keusote linjaavat, Lausvaara sanoo.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut