EL Houdinin ja Antti Teivaisen yhteistyö jatkui sataprosenttisena Vermossa

Niko Haaranen / STT

Lämminveristen TalviCupin karsinnat olivat vuorossa keskiviikkona Vermossa. Illan ensimmäiseen karsintakoitokseen osallistunut EL Houdini otti Antti Teivaisen ajamana jo neljännen voittonsa putkeen maamme pääradalla.

Elina Laakkosen valmentama EL Houdini aloitti kisansa parijonossa, mutta matkavauhdin rauhoittuessa Antti Teivainen lähti ajokkinsa kanssa kohti kärkipaikkoja. Suosikkivaljakkoa ei kumarrettu, mutta kaksikko pääsi kovasti vauhtiaan lisättyään hehkuttamaan keulapaikalle, josta 5-vuotias ruuna tsemppasi väkivahvasti parhaaksi.

– Kyllä oli vaiherikas lähtö, mutta hevonen teki tosi kovan juoksun, Antti Teivainen kehui.

– Meillä meni juoksu periaatteessa ihan pieleen, mutta hevonen hoiti homman kotia.

Voittajavaljakko ei ole vielä joutunut tappion karvasta kalkkia maistamaan, sillä EL Houdini on voittanut kaikki neljä kisaansa Antti Teivaisen naruttelemana.

Toisen oriiden ja ruunien TalviCup-karsinnan voitti myös Antti Teivaisen ajokki, kun kouvolalaisen Kimmo Kuusiston valmentama ja osaomistama Marlon Dee hallitsi keulasta.

Tammojen karsinnassa yllätys

Tuomas Korvenoja lähti valmentamansa African Queenin kanssa matkaan tukalista asemista, sillä kaksikon lähtönumero 12 oli ryhmäajon suurin. Tammojen TalviCupin karsintaan osallistunut African Queen sai hyvää kiriapua ja lipui sen turvin yllätysykköseksi.

Tuomas Korvenojan mielestä African Queen hyötyi kesäisistä rataolosuhteista.

– Oikein ultrakevyet kesäkengät saatiin eteen. Hevosesta kiinni, mutta tälle siitä oli tosi paljon hyötyä, Tuomas Korvenoja näki.

Tammojen toisessa karsintakoitoksessa Touch Me Too ehti napakalla loppuvedollaan parhaaksi. Anna Sulin treenaa ja omistaa voittajan.

Finaaleihin, jotka kisataan Vermossa 13. päivä maaliskuuta, pääsi kaikista karsinnoista kuusi parasta.

Toto65-kohteissa voitot ravasivat myös Fango Jett ja Noble Boy S. Täysosumalla voitti 2 869,80 euroa, viidellä oikein sai 27,74 e.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut