Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kytösaho oli 30:s MM-suurmäessä – Lahden kisojen mäkisankari Kraft uran kolmanteen mestaruuteen

Stefan Kraft palasi neljän vuoden jälkeen mäkihypyn maailmanmestarin valtaistuimelle, kun hän voitti jännittävän suurmäen kisan Oberstdorfin MM-kisoissa. Norjan Robert Johansson taipui lumipyryisessä kisassa 4,4 pisteellä, pronssin otti Saksan Karl Geiger.

Kraftille maailmanmestaruus on uran kolmas, hän voitti neljä vuotta sitten Lahdessa sekä normaali- että suurmäen. Kraft ylsi harvalukuiseen joukkoon: vähintään kahteen suurmäen maailmanmestaruuteen häntä ennen ovat yltäneet vain norjalaissuuruus Birger Ruud (mestaruudet 1931, 1935 ja 1937) ja vuosina 1999 ja 2001 mestaruudet lentänyt Saksan Martin Schmitt.

– Tämä tuntuu uskomattomalta, kuin talviselta sadulta. Sää oli samanlainen kuin silloin, kun otin täällä urani ensimmäisen (henkilökohtaisen) maailmancup-voiton (Keski-Euroopan mäkiviikon avauskisassa 2014). Tiesin mitä tehdä, eli älä vaan peruuttele mitenkään, energiaa riitti, Kraft sanaili onnellisena kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n sivuilla .

Kraftin paluu mestariksi oli vaikuttava siinäkin mielessä, että hänen lähtökohtansa kauteen olivat vähemmän mainiot koronavirustartunnan ja selkävaivojen myötä.

– Kun ottaa huomioon kaiken tapahtuneen, tämä mitali on ihmeellinen. Se tuntui niin kaukaiselta vielä kesällä.

"Ei se vaan näissä karkeloissa riitä"

Suomalaisittain kisa oli vaisu. Niko Kytösaho ylsi ainoana toiselle kierrokselle, ja toinen hyppy pudotti hänet jatkajien joukossa viimeiseksi eli 30:nneksi. Antti Aalto oli 31:s, viimeinen toiselle kierrokselle oikeuttanut sija eli 30:s jäi hänellä 2,2 pisteen päähän. Eetu Nousiainen oli 38:s.

– Todella huono, eipä siihen kai ole lisättävää, Kytösaho tiivisti kisansa Hiihtoliiton ääninauhalla .

– Asennossa on ollut hakemista. Keulalle edelleenkin liian kiireellä. Nopea sätkäisy, kun pitäisi vaan malttaa tönäistä kunnolla. Ei se vaan näissä karkeloissa riitä, MM-Oberstdorfin henkilökohtaisissa kisoissa sijat 26 ja 30 kirjannut Kytösaho paloitteli vielä hyppyjään.

MM-mäkihypyt päättyvät lauantaina kisattavaan miesten joukkuemäkeen.