Harjula ja Ranta pistejahtiin Nove Meston takaa-ajossa

Tuusulan Voima-Veikkojen Tuomas Harjula ja Jaakko Ranta jatkavat ampumahiihdon maailmancup-kauttaan lauantaina Tshekin Nove Mestossa kilpailtavassa takaa-ajokisassa.

Torstain 10 kilometrin pikakisassa Harjula ampui yhden pummin ja jäi kärjestä 1.49,7 sijoittuen 47:nneksi. Maailmancupin pisteistä eli 40 parhaan joukosta Harjula jäi vain neljän sekunnin päähän.

– Hyvä kisa siinä mielessä, että pääsin taas takaa-ajoon. Pystyin tekemään sen, mitä tässä vaiheessa kautta tehtävissä on. Pikkuisen alkaa jo painaa.

– Yhdellä sakolla sama sijoitus mitä nollilla viime viikon pikakisassa. Hiihto on nyt parempaa, vaikka viimeinen kierros oli taas raskas, Harjula kommentoi torstain kisan jälkeen Ampumahiihtoliiton tiedotteessa.

Ranta sijoittui torstain pikakilpailussa 53:nneksi jäätyään kisan voittaneesta Ranskan Quentin Fillon Maillet´sta vajaat kaksi minuuttia. Takaa-ajoon ylsi pikakisan 60 parasta.

– Nyt oli hyvä kisa. Oli kokonaisuutena hyvä veto. Pikkaisen oli vaikeuksia viimeisellä hiihtokierroksella. Jos sen olisi jaksanut vähän paremmin, niin olisi voinut vielä paremman arvosanan itselle antaa, Ranta sanoi tiedotteessa.

Ampumapenkalla Rannan tuloksena oli yksi sakkokierros.

– Täytyy olla tyytyväinen päivän suoritukseen. Ammunta oli hyvä, vaikka harmillisesti pystyssä oli liipaisu aikaisessa, niin meni laukaus ohi. Olisin päässyt pistejunaan kiinni, kun sen olisi kaatanut.

Takaa-ajoon Rannan taktiikka on selvillä.

– Yritetään rakentaa takaa-ajosta samanlainen tarina, mitä tammikuun EM-kisoissa oli – penkalla täydellistä työskentelyä, peeseistä irti mitä saa ja loppukirissä katsotaan sijoitus, Ranta viittasi kilpailuun, jossa hän ampui puhtaasti ja nousi 28 pykälää sijoittuen lopulta 13:nneksi.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut