Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukko jatkaa Satakunnan päällikkönä – Aleksi Saarela teki hattutempun

Rauman Lukko vahvisti asemiaan miesten jääkiekkoliigan kärjessä kaatamalla perjantaina Porin Ässät jo neljännen kerran kuluvalla kaudella. Perjantai-illan raumalaishuuma päättyi numeroihin 7–2, ja koko kauden maalisaldo on Ässien kannalta masentava 25–5.

Lukon pelaajista Aleksi Saarela teki liigauransa ensimmäisen hattutempun (3+1) ja sivusi omaa yhden kauden piste-ennätystään.

Eetu Koivistoinen (1+2) nosti kauden tehopistemääräkseen 37, joka on miehen oma ennätys. Pisteenä kakun päälle oli Robin Pressin (0+2) nimiinsä ottama Lukon puolustajien yhden kauden piste-ennätys, joka kirjoitetaan nyt numeroin 40. Ennätystä piti aiemmin hallussaan Jesse Virtanen 39 pisteellä.

Saarelan ja Koivistoisen lisäksi Lukon maalintekijät perjantaina olivat Jonne Tammela, Sebastian Repo ja Pavol Skalicky. Ässistä onnistuivat Ty Rattie ja Nicolai Meyer.

– Peli ei ollut meiltä todellakaan paras, vaikka voitettiin 7–2. Alku oli kauhea meille, ensimmäisen kympin aikana ei oltu ottelussa mukana ollenkaan. Peli onneksi kuitenkin vapautui, kun tilanne oli tehokkaan ylivoiman jälkeen 2–0, Lukon vt. päävalmentaja Erik Hämäläinen sanoi.

– Kauhea otteluruuhka näkyi kaukalossa. Pelaajatkaan eivät veny loputtomiin, Hämäläinen tiivisti.

Ässät ei ollut pelillisesti suinkaan huono. Lukon ylivoimaisuus näkyi porilaisleirissä sekä turhiin jäähyihin johtaneena kiukutteluna että ala-arvoisena käytöksenä. Viimeksi mainittuun sortui Jasper Lindsten, joka vipusi Saarelalle kolmannen maalin jälkeen heitetyn hatun takaisin toimitsija-aitioon.

– Me romahdimme erikoistilanteissa. Kolme ylivoimamaalia ja kaksi aloitustappiota, joista Lukko teki maalin. Ei siinä ole sen enempää selittelemistä, Ässien päävalmentaja Ari-Pekka Selin sanoi.

Lukolle voitto saattoi olla turhankin kallis, sillä sekä kiekon ranteeseensa saanut Skalicky että laitaan taklattu Linus Nyman joutuivat jättämään pelin kesken.