Lissun Eerikki dominoi Valkeala-ajossa

Grainfield Aiden rattaillaan Esa Holopainen Kavioliiga-osakilpailussa Kouvolassa lauantaina. / JARI HEIKKINEN HIPPOS HANDOUT / JARI HEIKKINEN HIPPOS / LEHTIKUVA

Jarno Unkuri / STT

Kouvolassa lauantaina ravatun ravikierroksen kruunun Valkeala-ajon voitti 10-vuotias ori Lissun Eerikki, joka on aloittanut kautensa kahdella täysosumalla.

Kimppaomisteisen Hevosmaailma-Tallin kultakimpale hakeutui perinteisessä tasoitusajossa toisessa kaarteessa johtoon ohi paalupaikalta kärkeen avanneen H.V. Tuurin. Pyörylän Paroni yritti lopussa haastaa Lissun Eerikkiä, jonka voitto oli helppo. 12 000 euroa tuli ajalla 24,1/2120 metriä.

– Sillä on kultainen juoksupää, omistajakimpan vetäjä, mikkeliläinen Mervi Lepistö kertoi.

– Ihanaa, kun tämän kauden startit ovat menneet näin, että se on päässyt juoksemaan sisäradalla. Tähän saakka se on aina kierrellyt. Nyt se pääsi keulaan, ja siitä se porskuttaa menemään.

Lissun Eerikki eli tuttavallisemmin ”Erkki” kuuluu maamme ykkösrivin suomenhevosiin. Sitä ajaa vihtiläinen Ari Moilanen ja valmentaa puumalalainen Pekka Luukkonen.

– Kyllä tällaiselle hevoselle kannattajajoukkoja löytyy. Työkaveritkin seuraavat, Mikkelissä toimistotyötä tekevä Lepistö luonnehti.

Kouvolaan kotivoittoja

Kouvolan raveissa nähtiin lauantaina kotivoittoja. Myllykoskelaisen Kimmo Niemelän valmentama Tuuskanen venytti voittoputkeaan kuuden täysosuman mittaiseksi. Antti Teivainen ajoi itselleen ominaisesti keulaan ja Tuuskanen vastaili muille tarpeen mukaan.

Myös Jetman Luxi kuului kotivoittajiin. Harvakseltaan Toto75-voittajakehässä nykyään nähty valkealalainen Ilkka Föhr harrastaa raviurheilua menestyksellä. Jetman Luxin ylivoimaa alleviivasi johtopaikalta askeleensa sekoittaneen Father Christmasin laukka.

Ravien kovimman lämminverilähdön voitti 11,9-tuloksella Esa Holopaisen lainakuskaama Grainfield Aiden, joka sai kutsun 17. huhtikuuta ravattavaan Seinäjoki Raceen.

12-radan Stonecapes Poe ja Emma Väre olivat suurimpia syyllisiä siihen, että lauantain ravirivin arvo kohosi yli 6 500 euroon. Muut Toto75-voittajat olivat Quick Diablo ja Look Complete.

Kommentoi

Mainos: Keski-Uusimaa

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mainos: Jonna Weckström ja Jouko Karjalainen

Sosiaalihuollosta puhuminen pitää lopettaa!

| Päivitetty

Mainos: Tuukka Saimén

Talous ensin

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut