Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Määttä hyppäsi ennätyksellään cup-pisteille – lentomäessä loukkaantunut Daniel-Andre Tande vaivutettiin koomaan

Jarkko Määttä oli paras suomalainen Planicassa hypätyssä mäkihypyn maailmancupin lentomäkikisassa, joka typistyi tuuliolojen takia yhden kierroksen kilpailuksi. Määttä lensi HS240-mäessä oman pituusennätyksensä 216,5 metriä ja oli 28:s.

Niko Kytösaho hyppäsi 200,5 metriä ja oli 43:s. Eetu Nousiainen (200 metriä) oli 45:s ja 177 metriin jäänyt Antti Aalto 56:s.

Kisan voitti 232-metrisen leiskauttanut Saksan Karl Geiger. Japanin Ryoyu Kobayashi oli toinen ja Slovenian Bor Pavlovcic kolmas.

"Hänen tilansa on vakaa"

Mäkihypyn maailmancupin koekierroksella torstaina kaatuneen ja loukkaantuneen Daniel-Andre Tanden tilaa kuvataan vakaaksi. Tande vietiin kaatumisen jälkeen Sloveniassa Planican lentomäestä helikopterilla sairaalaan Ljubljanaan ja vaivutettiin koomaan.

Tandelta, 27, on todettu tutkimuksissa murtunut solisluu ja puhjennut keuhko, mutta hän on säästynyt pää- ja niskavaurioilta.

– Danielista pidetään sairaalassa hyvää huolta. Yö sujui hyvin, hänen tilansa on vakaa, ja hänelle tehdään jatkotutkimuksia, Norjan mäkihyppymaajoukkueen lääkäri Guri Ranum Ekås kommentoi hyppääjän tilaa tiedotteessa.

Planican HS240-mäessä kilpaillaan maailmancupin viimeistä viikonloppua. Cupkiertue päättyy sunnuntaina henkilökohtaiseen kilpailuun Planican lentomäessä.