Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koivisto ja Lehtinen pelastivat Lukon

Jääkiekon Liigaa pienoisesta alavireestään huolimatta edelleen suhteellisen selvästi johtava Rauman Lukko oli ennen perjantaista Tappara-peliä siinä tilanteessa, että häviö olisi tiennyt tappioputken venymistä ensimmäisen kerran tällä kaudella jo kolmeen otteluun. Raumalaisten mieliksi herrat Toni Koivisto ja Lassi Lehtinen rohkenivat kuitenkin olla asiasta eri mieltä.

Konkari-Koiviston voittomaaliksi jäänyt 1–0-osuma syntyi ajassa 55.38 eli kärsivällisyyden voi väittää voittaneen jälleen kerran. Kun lupaava Lehtinen piti nollan kuudennen kerran kauden aikana, oli Tappara lyöty.

Lukon voittoa kaunisteli vielä Aleksi Saarela sijoittamalla kiekon Christian Heljangon tyhjäksi jäämään Tappara-maaliin vain 48 sekuntia ennen päätösvihellystä. Osuma oli Saarelalle kuluvan kauden numero 22.

Ottelu oli voitosta huolimatta Lukolle kaikkea muuta kuin helppo. Tappara rakensi useampiakin hyviä tekopaikkoja, mutta kaikkia Liigan torjuntatilastoja johtavaa Lehtistä ei tällä kertaa pystytty yllättämään.

Lehtiselle torjuntoja merkittiin 28, kun Heljanko pääsi 25:llä.

– Tasainen ottelu, erittäin tarkka. Hyvää puolustusta ja virheiden välttelyä molemmilta joukkueilta. Pelivaade oli erittäin kova, mutta kärsivällisyys ratkaisi. Peli olisi voinut kääntyä kumpaan suuntaan tahansa, Lukon vt. päävalmentaja Erik Hämäläinen tiivisti.

Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola sai arvatenkin vastata tapaus Rautakorpeen liittyviin kysymyksiin.

– Nyt ollaan oltu myrskyn silmässä syystä, mutta tämäkin kohu vain yhdistää meitä. Hyvät tukijat ymmärtävät, että jokainen ihminen tekee virheitä. Tappara-sydän sykkii edelleen vahvana, Tapola maalaili.

Raumalaismaaleista Koiviston osuma syntyi aivan Heljangon edestä irtokiekosta, ja Saarela teki omansa puolestaan mahtavan spurtin päätteeksi. Tappara-puolustaja Maksim Matushkin jäi tilanteessa liki totaalisesti lähtötelineisiinsä.