Keski-Uusimaa-rastit omatoimisina käyntiin torstaina Jokelasta – jo yli 40-vuotinen kuntosuunnistusperinne ei katkea, mutta korona määrittelee Keskareitakin

Robert Monstovics

Vuodesta 1979 katkeamattomin perintein järjestettyjen Keski-Uusimaa-rastien traditiot eivät ole katkeamassa toisenakaan perättäisenä koronavuotena.

Kuitenkin myös tämän viikon torstaina alkavalla kaudella alueen kuntosuunnistussesonki alkaa poikkeuksellisella tavalla.

Keskareille tuli kaudella 2020 muutosta, kun perinteistä rospuuttovaihetta – marras-maaliskuu – seurasivat pitkään omatoimirastit maksimissaan viikon aikaikkunalla.

Tiukemmin paitsi tietysti paikkaan niin etenkin aikaan – juhannusviikon keskiviikkoa lukuun ottamatta aina torstai – sidottuina K-U-rastit pääsivät viime vuonna alkamaan yhteistapahtumin vasta kesäkuussa.

Järjestyksessään 42. Keski-Uusimaa-rastien ohjelma starttasi Gumbostrandin-Hitån maastoissa IF Sibbo-Vargarnan isännöimänä 11.6.2020.

Tämän vuoden kokonaisrupeama on siten 43:s. Suunnistajat ovat edelleen sekä valveutuneita että vastuullisia, joten Keskarien kauden yhteisalun paikka ja aika jäävät myöhemmin todennettaviksi.

Järjestävästä seuranelikosta Tuusulan Voima-Veikot avaa tänä vuonna pelin tietysti omatoimirastein, peräti Jokelassa asti.

Muusta isäntäseurakvartetista SV on Keskareilla vuorossa Pilvijärvellä 15.4., Keravan Urheilijat Tuomalansuolla 22.4. ja Järvenpään Palo KeU:n tavoin samoin Tuusulan puolella mutta Purolassa 29.4.

Aikaisintaan toukokuussa vuorossa saattaa olla muitakin kuin omatoimirasteja, jotka nököttävät etsijöitään odottaen enintään aina seuraavan viikon K-U-rastikertaan asti.

Alkukauden omatoimirastiaika voi olla eri seurojen eri käytänteistä ja kyseisen alueen mahdollisista rajoituksista johtuen lyhyempikin kuin seuraavaan keskiviikkoon ulottuva.

Pitempi se ei missään nimessä ole, vaan rastit kerätään aina pois tulevan viikkotapahtuman "tieltä."

Rastilippu on alkavan Keski-Uusimaa-rastikauden uusi ja myös yhteinen nimittäjä: Suunnistusliiton palvelu kuntopihkaniskoille on K-U-rastien koko järjestäjäseuranelikon käytössä ja löytyy kätevästi netistä (www.rastilippu.fi).

Rekisteröitymistä ja kirjautumista edellyttävä Rastilippu tarjoaa väylän ja mahdollisuudet vaikkapa tapahtumatietoihin, ajo-ohjeisiin ja tulospalveluun sekä omatoimirastikartan tulostamiseen – muiden muassa.

Tietysti maksumahdollisuuskin löytyy, ja – mikä parasta – K-U-rasteille osallistumishinnat eivät ole nousseet viime kaudesta. Pelkästään Rastilippuun Keskareilla ei tarvitse kuitenkaan tukeutua. Perinteisempienkin tyylien palvelumahdollisuudet ovat myös jatkossa käytössä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut