Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Karhu Basket ja Vilpas nousivat voiton päähän miesten Korisliigan finaaleista – tarkempi heittopeli toi välieräsarjassa yliotteen

Kauhajoen Karhu Basket ja Salon Vilpas nousivat keskiviikkona kotivoitoillaan yhden voiton päähän miesten Korisliigan loppuotteluista. Karhu Basket kukisti välierissä Tampereen Pyrinnön 94–83 ja Vilpas löi Helsinki Seagullsin 107–82.

Karhu Basket ja Vilpas johtavat välieräsarjojaan voitoin 3–1. Ne pääsevät tavoittelemaan ratkaisevia voittoja perjantaina vieraissa Tampereella ja Helsingissä.

Molemmat keskiviikon välierät etenivät vahvasti kotijoukkueen hallinnassa.

Karhu Basket ei päästänyt Pyrintöä kertaakaan edelle. Kotijohto kasvoi jo toisella neljänneksellä 18 pisteeseen. Pyrinnön ainoa kirin poikanen osui loppuminuuteille, kun ero supistui 20 pisteestä kahdeksaan.

Kolmosilla ratkaisu

Karhu Basket löi kovana heittojoukkueena tunnetun Pyrinnön sen omalla aseella, kun se nakkasi kotikoreihin hyvällä tarkkuudella 16 kolmosta Pyrinnön jäätyä heikommalla prosentilla kahdeksaan.

– Voiton avain löytyi kolmen pisteen heitoista. Puolustuksessa on edelleen parannettavaa etenkin levypallopelissä, joka ei hyvänkään puolustamisen päätteeksi aina toiminut, Karhu Basketin valmentaja Janne Koskimies totesi.

Kolmannen peräkkäisen voiton ottaneen Karhu Basketin tehoparin muodostivat 22 pisteen miehet Okko Järvi ja Collin Malcolm. Marcus Lewis heitti Pyrinnölle 18 ja Brady Skeens 17 pistettä.

Vilpas oli askeleen edellä

Salossa peli eteni pienessä kotijohdossa ensimmäisen puoliskon, mutta kolmannen jakson jälkeen eroa oli jo 23 pistettä. Viimeisellä kympillä Seagulls ei päässyt enää 14 pistettä lähemmäs.

Vilppaan heittopeli oli vapaaheittoja lukuun ottamatta Seagullsia kauttaaltaan tarkempaa.

Myles Stephens teki Vilppaalle 19 pistettä ja Teemu Rannikko sekä Jeremiah Wood 16. Seagullsista Shawn Huff päätyi 22:een ja Wayne Martin 21 pisteeseen.