Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Karhu Basket eteni miesten Korisliigan finaaleihin

Miesten Korisliigan mestaruutta toissa kaudelta puolustava Kauhajoen Karhu Basket eteni loppuotteluihin, kun se voitti välieräsarjan viidennessä ottelussa Tampereella Pyrinnön 87–84. Karhu Basket vei välieräsarjan voitoin 4-1.

Toisessa välieräsarjassa Helsinki Seagulls otti Salon Vilppaasta kotivoiton 71–63. Vilpas johtaa neljästä voitosta ratkeavaa välieräsarjaa voitoin 3–2.

Karhu Basket hallitsi peliä Pyrintöä vastaan ja karkasi vartissa 19 pisteen johtoon. Eroa oli vielä kolmannen jakson jälkeen 14 pistettä, mutta 13 sekuntia ennen loppua Pyrintö kipusi pisteen päähän.

– Peli alkoi meiltä liiankin hyvin, kun Pyrintö oli puoliajalla vain 26 pisteessä. Tiesimme kyllä, että Pyrintö tulee vielä, ja kovilla heitoilla sekä meidän nukahduksilla näin kävikin. Onneksi voitto kääntyi meille, muuten olisi mennyt yöunet, tokaisi Karhu Basketille 18 pistettä heittänyt Okko Järvi.

Anthony Hilliard ylsi samaan lukemaan kuin Järvi, mutta Timothy Holyfield nousi 25 pisteellä voittajien tehokkaimmaksi. Shaquille Thomas teki Pyrinnölle 23 ja Marcus Lewis 15 pistettä.

Ensin nousi Pyrintö, sitten Seagulls

Helsingissä vähäkorinen peli eteni Seagullsin johdossa, kunnes Vilpas nykäisi kolmannen jakson alkuun 11–0-kirin, joka nosti sen ensi kertaa edelle. Neljännen jakson draamassa Vilpas kasvatti johtonsa 11 pisteeseen, mutta Seagulls vei seuraavat minuutit 18–1 ja nousi edelle sekä lopulta voittoon.

Kauden pienimpiin pisteisiinsä jääneestä Seagullsista Kendale McCullum teki 19 pistettä ja Shawn Huff 15. Vilppaasta Aatu Kivimäki nakkasi 21 ja Jeremiah Wood 12 pistettä.

Vilpas isännöi joukkueiden kuudetta kohtaamista sunnuntaina.