Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukon pelaajat pitivät perinteen yllä ja välttelivät koskemasta pokaaliin

Miesten jääkiekkoliigan runkosarjavoittaja Rauman Lukko sai tiistaina eteensä Harry Lindbladin nimeä kantavan komean voittopokaalin, johon joukkue ei tälläkään kertaa koskenut.

Kysymys on jo pidemmästä taiasta, jonka rikkomisen pelätään vaikuttavan menestykseen pudotuspelien alkaessa.

Komean piste-ennätyksensä (127) runkosarjassa tehnyt Lukko jatkoi loppuun asti tyylikkäästi, kun pistekeskiarvoissa lopulta kolmanneksi selvinnyt Turun Palloseura kaatui Raumalla maalein 3–0.

Ottelun suuri sankari oli monia runkosarjan torjuntatilastoja dominoinut maalivahti Lassi Lehtinen, jolle nollapeli oli jo kauden seitsemäs.

– Tyylikäs lopetus runkosarjapeleille. Pitkäjänteinen hyvä päivittäinen arki-ilme kantoi meitä nyt loppuun asti. Perustyö ratkaisi, tiivisti Lukon puhemiehenä jatkanut kakkosvalmentaja Erik Hämäläinen.

Kysymykseen, mitä Lukko tekee ennen ensi viikon maanantaina ja tiistaina Raumalla alkavia puolivälieräotteluita, Hämäläisellä oli yksiselitteinen vastaus.

– Levätään ja harjoitellaan, niin tekevät varmasti kaikki muutkin.

TPS:n päävalmentaja Raimo Helminen muistutti, että hänen kohtuullisen kokemattoman joukkueensa on vielä parannettava, mikäli mielii pärjätä kauden ratkaisupeleissä.

– Runkosarja oli positiivinen, mutta peliin pitää saada lisää tasapainoa, Helminen sanoi.

Lukon maalintekijät tiistaina olivat Eetu Koivistoinen, Mikko Petman ja Pavol Skalicky. Pistepörssin voittoa tavoitellut Daniel Audette ei tehopisteitä kerännyt.