Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Parvelan Retu jatkoi uskomatonta voittoputkeaan

Ravien ystävät seuraavat silmä kovana, kun Petri Laineen valmentama ori lähestyy voitto voitolta legendaarisen Vieskerin hallussa pitämää peräkkäisten täysosumien ennätystä.

Lauantain voitto Satakunta Seniorissa nosti Parvelan Retun uran voittosumman jo yli 300 000 euroon. Samalla syntyi hevosen uusi volttiennätys 24,6ke.

Uran ainoan tappion ori koki ensimmäisessä startissa. Sen jälkeen Parvelan Retu on kasannut jo käsittämättömät 28 peräkkäistä täysosumaa. Pisin voittoputki on viisinkertaisen ravikuningas Vieskerin nimissä, joka kasasi 90-luvulla 30 voittoa peräjälkeen.

– Onneksi hevosella on luokkaa, että pystyy kiertämään porukan vielä laukankin jälkeen, Laine hymähti hevosen alkumatkan laukalle.

– Vieskerillä on niin isot saavutukset, että on ihan hurjaa, jos sen kanssa pääsee tasoihin tai ohi. Varmaan tippa tulee silmään, jos niin käy.

Lissun Eerikki jälleen vahvana

Porissa ravattiin myös Kultaloimet molempien rotujen avoimen sarjan hevosille, jotka toimivat myös Kavioliiga-osakilpailuina.

Kylmäveristen kisassa Lissun Eerikki jatkoi väkeviä otteitaan. Ari Moilanen ajoi Pekka Luukkosen valmentaman oriin voittoon keulapaikalta. Kaikki kauden neljä kisaansa voittanut Lissun Eerikki kellotti ajan 24,4ake.

– Tunnelmat ovat tosi hienot. Ei tässä voi olla kuin iloinen. Tässä kulminoituu vuosien työ, kun käydään vain lunastamassa palkintoja. Tämähän on yhtä juhlaa, Luukkonen iloitsi.

Lämminveristen vastaavassa kisassa Kavioliigan ykkösnimi Grainfield Aiden jyräsi jälleen karkuun kilpakumppaneiltaan. Voitto oli sille jo kauden kuudes.

– Ajattelin, että sen verran ajetaan, jos saisi näillä näytöillä kutsun Finlandia-ajoon, ohjastaja-valmentaja Hannu Korpi kommentoi.

– Otin lähdön varman päälle, enkä uskonut, että kukaan sen jälkeen vastaa meille, kun haemme keulapaikkaa. Aiden pyyteli jo takasuoralla, että eikö mentäisi.

Finlandia-ajo on kansainvälinen kutsukilpailu, joka ajetaan Vermossa 9.5.

Muissa 75-lähdöissä voitot ottivat Run For Royalty, Ridgehead Laurette, Mark More sekä Deangelo.