Seuratukea jaettiin yli 400 hankkeelle – joukossa runsaasti paikallisia

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt liikunta- ja urheiluseuroille lähes 4,5 miljoonaa euroa seuratoiminnan kehittämistukea. Seuratuen avulla lisätään lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksia sekä tuetaan paikallisen seuratoiminnan elinvoimaisuutta.

Seuratukea myönnettiin yhteensä 408 hankkeelle. Niistä uusia hankkeita on 284 ja jatkoa aiemmalle hankkeelle on 124. Avustukset kohdistuvat 109 eri kuntaan. Seurojen yhteishankkeita on 43.

Tämän vuoden hankkeissa on erityisen paljon esillä nuorten drop outin vähentäminen. Toimintaa kehitetään joko perustamalla erityisesti yli 13-vuotiaille ja sitä vanhemmille omia harrasteryhmiä, ottamalla nuoria mukaan seuran kehittämiseen, kouluttamalla nuoria ohjaaja-, toimitsija- ja tuomaritehtäviin.

Lisäksi on hankkeita, joissa lähdetään toteuttamaan nuorten toivomia ja esittämiä toimenpiteitä.

Erityisliikunnan hankkeita on aiempaa enemmän ja perheliikuntaa lisätään myös laajasti. Vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten liikunnan tukeminen nousi tämän vuoden haussa uudeksi alatavoitteeksi hallitusohjelman linjauksen mukaisesti.

Kaikkiaan 152 avustusta saavassa hankkeessa osa avustuksesta menee suoraan vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten liikunnan tukemiseen joko harrastemaksuihin tai välinehankintoihin kohdentuen.

Seuratuki Keski-Uudellamaalla

FC-Tuusula ry (kerhotoiminta ja vastuullinen valmentaminen, 5 000 euroa), Järvenpään Tennisseura ry Järvenpää (tennis- ja liikuntakerho, 4 000), Keravan Pesis-Juniorit ry (tytöt pelaamaan pesistä! 9 000), Keravan Urheilijat ry (hiihtäjän urapolku -kehityshanke – jatkokausi, 5 000) Keravan Voimistelijat KNV ry Kerava (harrastekoordinaattorin palkkaus – työnkuvan laajentaminen, 10 500) Spirit Shakin’ Cheerleaders (seurakoordinaattorin palkkaus, 10 000), Tuusulan Golfklubi (draivia nuorten elämään, 1 500), Tuusulan Palloseura ry (tytöt futiksen pariin! 10 000), Tuusulanjärven Purjehtijat ry (juniorit purjehtimaan! 3 500).

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut