Uefa aloitti kurinpitotoimet Real Madridia, Barcelonaa ja Juventusta vastaan

Euroopan jalkapalloliitto Uefa on aloittanut kurinpitomenettelyn maanosan suurseuroihin lukeutuvia Real Madridia, Barcelonaa ja Juventusta vastaan. Kuvassa Uefan puheenjohtaja Aleksander Ceferin. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Euroopan jalkapalloliitto Uefa on aloittanut kurinpitomenettelyn maanosan suurseuroihin lukeutuvia Real Madridia, Barcelonaa ja Juventusta vastaan. Kolmikko ei ole edelleenkään irtautunut kohutusta Superliiga-projektista.

Uefa on nimittänyt tutkijaryhmän selvittämään mahdollisia rikkomuksia liiton sääntöjä kohtaan, liitto tiedotti keskiviikkona. Asiasta tiedotetaan Uefan mukaan "ajallaan". Pahin mahdollinen rangaistus seuroille olisi kahden vuoden panna eurooppalaisista seurajoukkuekilpailuista, mutta kurinpitopäätöksiä ennen luvassa lienee melkoista lakipykälävääntöä osapuolten kesken.

Kaksitoista eurooppalaista suurseuraa järisytti jalkapalloilevaa maailmaa huhtikuussa kertomalla Superliigan perustamisesta. Superliigan perusta mureni kuitenkin nopeasti, kun Englannin Valioliigasta mukaan ilmoittautuneet kuusi seuraa vetäytyivät projektista kritiikkivyöryn myötä. Tällä hetkellä kaikkiaan yhdeksän seuraa on irtisanoutunut Superliigasta, mutta Real Madrid, Barcelona ja Juventus hangoittelevat yhä Uefaa vastaan.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut