Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronakaranteeniin asetettu naisten lentopallomaajoukkue vetäytyy Euroopan Kultaisesta liigasta – "Tärkeintä on joukkueen terveys"

Koronakaranteeniin asetettu Suomen naisten lentopallomaajoukkue ei osallistu kesällä pelattavaan Euroopan Kultaiseen liigaan. Euroopan lentopalloliitto CEV myönsi torstaina Suomelle niin sanotun vapautuksen osallistumisesta.

Naisten piti pelata touko–kesäkuussa Kultaisessa liigassa Ukrainan Zaporizzjassa ja Bulgarian Plovdivissa sekä mahdollisessa lopputurnauksessa Bulgariassa.

Suomen joukkueen jäsenellä todettiin koronatartunta viime viikon loppupuolella Slovakian Nitrassa pelatussa toisessa EM-karsintaturnauksessa.

– Totta kai on todella harmillista, että emme pääse osallistumaan näissä olosuhteissa tähän hienoon kilpailuun. Meille on tärkeintä joukkueen terveys, joka edellä päätöksiä tehdään, Lentopalloliiton toimitusjohtaja Olli-Pekka Karjalainen kertoi tiedotteessa.

Seuraavaksi EM-kisoihin

Kultaisen liigan avausturnaukseen Suomi ei olisi asetusta karanteenistaan ehtinyt. Pelaaminen toisessa turnauksessa viikkoa myöhemmin katsottiin näissä olosuhteissa monellakin tapaa huonoksi vaihtoehdoksi.

– Olemme iloisia, että CEV ymmärsi tämän hankalan tilanteemme, ja pystyimme vetäytymään tässä vaiheessa Kultaisesta liigasta, liiton toimitusjohtaja Karjalainen lisäsi.

Suomi osallistuu seuraavaksi EM-kisoihin elo–syyskuussa.

Koronakaranteenista paljon harmia

Suomi selviytyi kaksiosaisesta EM-karsinnasta lopputurnaukseen Slovakian kanssa. Taakse jäivät karsintojen D-lohkossa Montenegro ja Kosovo.

Ennen EM-paikan ratkaissutta viime viikon perjantain Montenegro-ottelua yksi Suomen joukkueen jäsenistä oli saanut positiivisen testituloksen pelipäivän koronatestissä. Suomen joukkue joutui viime lauantaina karanteeniin, ja karsintojen päätöspeli Slovakiaa vastaan jäi pelaamatta.

Koronatartunnan saanut joukkueen jäsen ei ole pelaaja. Karanteenissa oleva joukkue on majoitettu Nitrassa samaan hotelliin kuin EM-karsintaturnauksen aikana. Karanteenista seuraa Lentopalloliitolle melkoiset lisäkustannukset, koska matkavakuutus ei korvaa karanteenikustannuksia.

Naisten EM-kilpailut pelataan neljään maahan jaettuna turnauksena 18. elokuuta–4. syyskuuta. Torstaina Belgradissa järjestetyssä lohkoarvonnassa Suomi sijoitettiin EM-lopputurnauksen D-alkulohkoon Romanian Cluj-Napocaan yhdessä Romanian, Turkin, Hollannin, Ukrainan ja Ruotsin kanssa.