Fifa tutkii mahdollisuuksia MM-kisojen järjestämiseen joka toinen vuosi

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa tutkii mahdollisuuksia järjestää kansainvälisen maajoukkuejalkapallon kruununjalokivi eli MM-lopputurnaus kahden vuoden välein, niin miehissä kuin naisissakin.

Asiaa halusi selvitettäväksi Saudi-Arabian jalkapalloliitto, ja liiton jäsenten äänestyksessä perjantaina 166 oli Saudi-Arabian kannalla ja 22 vastaan.

Miesten MM-kisat on pelattu sen alusta asti eli 1930 lähtien neljän vuoden välein, lukuun ottamatta toisen maailmansodan aikaa. Kisatauon kutistaminen kahteen vuoteen tietenkin tuplaisi Fifan muhkeat tienestit MM-koitoksista.

MM-tahdin tiivistämisestä on puhuttu jo vuosituhannen vaihteesta lähtien. Viimeksi asiaa toi esille Fifan jalkapallokehityksestä vastaavan osaston johtaja, ex-huippuvalmentaja Arsene Wenger maaliskuussa, mutta Euroopan suurseurojen yhdistys kommentoi ideaa epärealistiseksi. Nyt asia kuitenkin on Fifan selvityksen alla.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut