Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Elitloppet ja Elitkampen ravataan sunnuntaina

Ravikevään huipennus Elitloppet ravataan tulevana viikonloppuna Solvallassa. Elitloppetissa ei suomalaishevosia kilpaile, mutta H.V. Tuuri ja Nyland matkaavat kylmäveristen Elitkampeniin.

Elitloppetissa ajetaan kaksi kahdeksan hevosen karsintalähtöä, joista neljä parasta jatkaa finaaliin. Loppukilpailun voittaja palkitaan kolmen miljoonan kruunun ykkösellä. Elitloppet on tänä vuonna erittäin tasainen kilpailu, voittajaehdokkaita on useita.

Ykkösradalta matkaan ampaiseva italialainen Vivid Wise As sekä 5-vuotiaat Aetos Kronos ja Don Fanucci Zet ovat suurimmat suosikit ensimmäisessä karsinnassa. Timo Nurmoksen valmentama Seismic Wave kuuluu toisen karsinnan kuumiin nimiin. Viime vuoden voittaja Cokstile, Marko Kreivin osaomistama Ecuric D ja uloimmalta lähtöradalta starttaava Very Kronos ovat kovia haastajia.

Ossi Nurmosen valmentama H.V. Tuuri ja Antti Ala-Rantalan Nyland taistelevat 500 000 kruunun ykkösestä Elitkampenissa.

– H.V. Tuuri on voittanut viisi viimeistä kilpailua. Solvallassa vastus kovenee, ja siellä saatamme ajaa ilman kenkiä ja jenkkikärryillä. Näin saamme lisää nopeutta starttiin, Nurmonen kertoi.

– Jos Nyland vain suostuu ravaamaan koko matkan, se menee 1.19-tuloksen, Ala-Rantala sanoi.

Katja Melkko ja Janne Soronen valmentavat hevosia Julmyran valmennuskeskuksessa noin sadan kilometrin päässä Tukholmasta. Heidän tallistaan kilpailee kolmen päivän aikana yhteensä kahdeksan hevosta. Love No Pain juoksee perjantaina Lilla Harpers -lähdössä ja on yksi suosikeista.

Markku Niemisen tallin hevosia on aina nähty Tukholman isossa viikonlopussa. Tänä vuonna vain Willow Pride kilpailee Solvallassa. Se juoksee Stoelitenissä, jossa vastus on hurja.

– Saimme huonon lähtöradan seitsemän, siitä voittaminen on vaikeaa, mutta sijat 3–4 ovat mahdollisia, Nieminen kertoi.

Mika Haapakankaan Gogobet Sisu tavoittelee lauantaina Klass II -sarjan finaalissa 220 000 kruunun ykköspalkintoa. Anne Kankaan Credit To Love hankki finaalipaikan lauantain Klass I -finaaliin nappaamalla Vermon karsinnassa kakkossijan.

Perjantaina Solvallassa ravataan yhdeksän lähtöä, lauantaina ja sunnuntaina 12 lähtöä.