Bottas toivoo paluuta normaaliin kahden "veitsenterällä" vietetyn kisan jälkeen – ei ole miettinyt spekulaatioita Mercedes-poistumisesta

Bottas on kertonut, ettei anna huhujen häiritä. AFP / LEHTIKUVA

Janne Lehikoinen, Luis Vasconcelos / STT

Formula ykkösiä viime vuosina hallinneen Mercedeksen otteet kauden kahdessa viime kisassa olivat surkeita: yhteensä vaivaiset seitsemän pistettä Monacon ja Bakun katuradoilta. Tallin suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas jäi noissa gp-koitoksissa kokonaan pisteittä keskeytettyään Monacossa ja jäätyään Bakussa 12:nneksi.

Nyt edessä on Ranskan gp-viikonloppu Paul Ricardin radalla, ja Bottas toivoo "paluuta normaaliin".

– Bakussa, vähän samalla lailla kuin Monacossakin, vaikeuteni juontuivat monesta eri asiasta. Monacossa sain säädöt, itseluottamuksen ja renkaat kohdilleen, kun taas (tallitoveri) Lewis Hamilton ei saanut. Ja Bakussa se oli melkein kuin toisin päin. Näin jälkikäteen voisi sanoa, että Bakussa valintani ja tallin valinnat eivät olleet ihanteellisia (säätöjen osalta), Bottas mietti lehdistön edessä Ranskan gp:n mediapäivänä.

– Automme oli aika lailla veitsenterällä noilla radoilla (Monacossa ja Bakussa). Mutta ainakin muutama seuraava rata ovat vähän normaalimpia, ja toivottavasti saamme aikaan kohtuulliset säädöt.

Muutosta tulee ainakin Bottaksen auton koriin.

– Joskus sitä vaihdetaan kauden aikana, ja luulen, että nyt meillä on eri kori. Ei uusi, vaan erilainen. Se (muutos) oli suunnitelmissa jo alun perinkin tehtäväksi nyt, Bottas kertoi.

Vaikeudet ovat ainakin terävöittäneet motivaatiota Mercedeksellä.

– Tiedämme olevamme kaukana siitä, missä pitäisi olla. Lewiksen kanssa kiritämme tallia aika kovaa, jotta saisimme auton johon luottaa ja jolla taistella voitosta joka ikinen gp-viikonloppu. Emme ole pystyneet siihen kauden jokaisessa kisassa, joten motivaatiota kyllä piisaa.

"Joka kausi on tämä sama juttu"

Bottaksen vaikeudet kauden kuuden gp-kisan aikana ovat nostaneet jälleen pintaan spekulaatiot hänen jatkosaumoistaan Mercedeksellä. Tuoreimpana huhumyllyssä pyörii väite, jonka mukaan Williamsia ajava George Russell tulisi Mercedekselle ja Bottas vaihtaisi Williamsin rattiin.

Tuttuun tapaan suomalaiskuljettaja kertoo, ettei anna huhujen häiritä. Bottakselta tiedusteltiin, onko hänellä "jokin B-suunnitelma" jos pesti Mercedeksellä tyssää tähän kauteen, ja olisiko hän valmis tarttumaan "mihin tahansa mahdollisuuteen vain pysyäkseen mukana F1:ssä".

– Rehellisesti sanottuna en ole oikeastaan miettinyt tuota kovinkaan syvällisesti. Et voi sulkea korviasi (huhuilta) aina, ja joka kausi on tämä sama juttu. Samat kysymykset, samaa spekulaatiota, se kuuluu tähän lajiin. Joten on hieman liian aikaista vastata, emme ole vielä juurikaan puhuneet sopimuksesta, se tulee aikanaan, Bottas pyöritteli.

Williams-kuviosta ei Bottaksella itsellään ole hajuakaan.

– Se on spekulaatiota, ja sellaista riittää, ilman faktapohjaa. Tarinoita kehitellään, vain klikkausten takia. Sellaista se on, tiedättehän.

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut