Ratsastuskeskus Aino muuttuu jopa 3 200 ihmistä vetäväksi tapahtumapaikaksi: "Aino Areena yhdistää uniikilla tavalla kulttuurin, yritysmaailman ja urheilun"

Antti Lehto (vas.) vetää Aino Areenan liiketoimintaa. Erkki Siltala on uudistushankkeen ”isä” ja Ainon omistaja. Taustalla näkyy parhaillaan rakenteilla oleva Aino Areena. Aino Areena

Heikki Löfman

Järvenpään Ainolassa toimiva ratsastuskeskus Aino muuttuu jopa 3 200 ihmistä vetäväksi monipuoliseksi tapahtumapaikaksi, Aino Areenaksi.

Nykyisiä tiloja uudistetaan ja niitä laajennetaan 2 500 neliömetrillä. Kun käynnissä olevat rakennustyöt syksyllä 2021 valmistuvat, sisätiloja on tapahtumakäytössä kaikkiaan noin 5 000 neliötä.

– Aino Areena yhdistää uniikilla tavalla kulttuurin, yritysmaailman ja urheilun. Suunnittelussa pyrimme huomioimaan kulttuurihistoriallisesti merkittävän miljöön, viimeisten vuosien aikana ympärille rakentuneen elinvoimaisen kaupunkiympäristön sekä ihmiset ja eläimet, Aino Areenan omistaja Erkki Siltala sanoo tiedotteessa.

Keski-Uusimaalle Siltala sanoo ratsastukseen liittyen, ettei Ainosta ole poistumassa mitään. Rinnalle tuodaan vain lisää uutta.

– Pienempi maneesi kasvaa täysimittaiseksi 24 x 62 metrin maneesiksi, mikä käy kaikkeen kilpailutoimintaan. Ja ulkokaudella on varmasti aiempaa aktiivisempaa kisaamista. On myös mahdollista, että tuomme joskus hiekat isompaan maneesiin, missä voi jatkossa järjestää ainutlaatuisia, jopa kolmen tähden kisoja. Kyseinen tila tulee olemaan aidosti hieno myös ratsastukseen, Siltala kertoo.

Aino Areenan tilat on suunniteltu niin, että ne muuntautuvat helposti tapahtuman luonteen mukaan, urheilupelistä messuihin ja yritystapahtumasta musiikkikeikkaan.

Tavoitteenamme on olla Suomen turvallisin tapahtumapaikka.

Erkki Siltala

Yleisön, tapahtumajärjestäjien ja esiintyjien tarpeet on huomioitu tarkasti. Myös ekologisuutta, turvallisuutta ja naapureita on ajateltu jo rakennusvaiheessa.

– Kaikkia on mietitty, roudarista superstaraan, yritysjohtajasta yleisöön.

– Tavoitteenamme on olla Suomen turvallisin tapahtumapaikka. Esimerkiksi kaikki ovet avautuvat ilman kosketusta, pinnat ovat antimikrobisia, areena lämpiää maalämmöllä ja katolla on aurinkovoimala. Pyrimme myös kaikin keinoin huomioimaan tapahtumäjärjestelyissä Aino Areenan lähellä asuvat naapurimme, Siltala sanoo tiedotteessa.

Jo nyt Aino Areenan tiloja on varattu loppuvuoden ajaksi urheiluun, yritystapahtumiin ja musiikkikeikkoihin. Musiikkitapahtumissa yhteistyökumppanina toimii esimerkiksi Järvenpää soi -tapahtumaa järjestävä RH-Entertainment.

– Meillä on sovittuna muun muassa 1 800 ja 1 200 hengen yritystapahtumat sekä muutamia 400–500 hengen yritysjuhlia, vaikka emme ole paikkaa vielä markkinoineetkaan, Siltala paljastaa Keski-Uusimaalle.

Lisäksi tiloja voivat hyödyntää myös lähialueen oppilaitokset, koulut ja päiväkodit.

– Saman kokoluokan paikoista on Helsingin seudulla huutava pula. Aino Areenan tilat ovat juuri sopivan suuret ja pienet samaan aikaan. Lisäksi monet tapahtumapaikat ovat joko rouheita vanhoja teollisuustiloja tai urheiluhalleja. Aino Areenan puurakenteet, skandinaavinen tyylikkyys ja laadukkaat yksityiskohdat ovat niihin nähden poikkeus, Aino Areenan liiketoimintajohtaja Antti Lehto sanoo tiedotteessa.

Lehto on aiemmin työskennellyt Suomen suurimmassa tapahtumatoimistossa Tapauksessa. Nyt hän vastaa Aino Areenan liiketoiminnasta, myynnistä ja kumppanuuksista.

Järvenpään kaupunki on ollut mahdollistamassa tapahtumakeskuksen suunnittelua ja toteutusta.

Järvenpään kaupunginjohtaja Olli Naukkarinen sanoo tiedotteessa, että Aino Areena tuo merkittävän lisän kaupungin kulttuuri- ja urheilutarjontaan sekä elävöittää Ainolan aluetta.

– Sen vaikutus alueen liiketoimintaan on mittava, Naukkarinen niputtaa.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut