Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Niemi kolmososuuden toiseksi nopein, Suomi seitsemäs MM-rastien sprinttiviestissä

Ruotsi jatkoi mestaruustahtiaan suunnistuksen MM-kisoissa Tshekissä, kun se vei lauantaisten sprinttivoittojen lisäksi maailmanmestaruuden sprinttiviestissä. Suomi oli Doksyssä suunnistetussa kisassa seitsemäs joukkueella Veera Klemettinen, Akseli Ruohola, Aleksi Niemi ja Maija Sianoja.

Suomi hävisi kärjelle lähes kolme minuuttia. Suomalaisista parhaassa vedossa oli lauantain henkilökohtaisen sprintin 16. sijaansa pettynyt Niemi. Hän oli kolmososuuden toiseksi paras suunnistaja. Niemeä nopeammin osuudesta selvisi vain Norjan Kasper Harlem Fosser, joka oli lauantaina sprintin hopeamies.

– Erityisesti Aleksi (Niemi) teki todella hyvän juoksun ja piti meidät mukana taistelussa. Tällä kertaa Maijan vauhti ei vain riittänyt taistelemaan paremmista sijoituksista, Suomen päävalmentaja Fredric Portin sanoi Suunnistusliiton tiedotteessa.

Ruotsin ykkössija varmistui 26 sekunnin erolla hopealle yltäneeseen Norjaan. Kolmas oli Sveitsi kolmen sekunnin päässä Norjasta. MM-kisat jatkuvat tiistaina keskimatkoilla.