Voimistelutähti Biles jättää myös neliottelun väliin mielenterveyssyistä

Riossa neljä olympiakultaa voittanut Biles vetäytyi tiistaina joukkuekisasta kesken kilpailun. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Yhdysvaltain telinevoimistelutähti Simone Biles jättää torstaina ohjelmassa olevan naisten neliottelun väliin mielenterveyssyistä.

Riossa neljä olympiakultaa voittanut Biles, 24, vetäytyi tiistaina joukkuekisasta kesken kilpailun. Hän kertoi haluavansa keskittyä mielenterveyteensä ja olla vaarantamatta hyvinvointiaan.

– En vain luota itseeni samalla tavalla kuin ennen. En tiedä, johtuuko se vanhenemisesta, mutta olen voimistellessa hermostuneempi. Minulla ei ole niin hauskaa kuin olisin olympialaisten halunnut minulle olevan, Biles kertoi tiistaina.

Yhdysvaltain joukkue saavutti kilpailussa hopeaa.

Yhdysvaltain voimisteluliiton mukaan Biles vetäytyy myös neliottelusta keskittyäkseen mielenterveyteensä. Tilalle tulee Jade Carey.

Päätös siitä, osallistuuko Biles ensi viikon telinekohtaisiin finaaleihin, tehdään myöhemmin päivittäisen arvioinnin perusteella.

Bilesin yllättävä vetäytyminen joukkuekisasta yhden telineen jälkeen on herättänyt keskustelua urheilijoiden mielenterveydestä ja heihin kohdistuvista valtavista paineista. Biles oli etukäteen yksi Tokion kisojen seuratuimmista urheilijoista ja Yhdysvaltain olympiajoukkueen suurimpia tähtiä.

– Tuemme varauksettomasti Simonen päätöstä ja arvostamme hänen rohkeuttaan asettaa hyvinvointinsa etusijalle. Hänen rohkeutensa osoittaa jälleen kerran, miksi hän on roolimalli niin monille, Yhdysvaltain voimisteluliitto sanoi tiedotteessaan keskiviikkona.

Kommentoi

Mainos: Keski-Uudenmaan kehittämiskeskus

Lisäkasvua ulkomailta – kansainvälistymisstrategia syntyi Keuken kanssa

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut