Teijonsalo kauhoi alkuerissä ennätyksensä

100 metrin vapaauinti on Teijonsalolle sivumatka. HEIKKI SAUKKOMAA / LEHTIKUVA

Pasi Rein / STT

Fanny Teijonsalo jatkoi suomalaisten olympiauimareiden ennätystehtailua Tokion kisojen iltauinneissa keskiviikkona. Teijonsalo taisteli 100 metrin vapaauinnin alkuerissä erävoiton ennätyksellään 54,69 ja päätyi erien aikavertailussa sijalle 23.

Teijonsalo kohensi Budapestin EM-uinneissa keväällä tekemäänsä ennätystä kolme sekunnin sadasosaa.

Teijonsalo väläytti lähdössä reipasta lähtöään ja tehokkaita delfiinipotkuja, joiden avulla hän nousi sukelluksesta pintaan selvässä johdossa. Myös uinnin loppu oli verrattain vahva, mikä varmisti erän voiton.

– Tosi hyvin meni tänään. Olen tyytyväinen sekä ennätykseen että erävoittoon ja siistiä, että sain kisat avattua näin hyvällä uinnilla, Teijonsalo totesi tiedotteessaan.

Puolimatkassa pientä varovaisuutta

Puolimatkan väliaika oli 26,48, jolla Teijonsalo oli käännöksessä viidentenä. Hän ui ensimmäisen allasvälin lopun harkitun varovaisesti ja aloitti loppuvedon vasta toisen allasvälin puolivälin jälkeen.

– Salaa ajattelin, että olisin voinut kovempaakin uida. Se keskimmäinen viisikymppinen oli ehkä vähän turhan varovainen, Teijonsalo tunnusti.

– Mutta en missään nimessä osaa olla pettynyt ennätykseen. Hyvät fiilikset ja tämä lupaa hyvää vinstalle (50 m), kun olen ennätyskunnosa.

Marko Malvelan valmentaman Teijonsalon päämatka on 50 metrin vapaauinti, jonka alkuerät kilpaillaan perjantaina. Teijonsalon nimissä on lajin Suomen ennätys 24,77, jonka hän ui toukokuun lopulla Monacon kansainvälisissä kilpailuissa.

Kommentoi

Mainos: Keski-Uudenmaan kehittämiskeskus

Lisäkasvua ulkomailta – kansainvälistymisstrategia syntyi Keuken kanssa

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut