Castren etsi olympiadebyytissään oikeaa tunnetta: "Hyvä startti"

Matilda Castren golfin avauskierroksella. Vesa Moilanen / LEHTIKUVA

Kaija Yliniemi / STT

Jääpussi pään päällä viilensi ajoittain golffari Matilda Castrenin oloa Tokion olympialaisten naisten turnauksen avauspäivänä. Lämpötila nousi Castrenin kierroksen loppua kohden 35 asteeseen, eikä kentällä ole juuri tuulenvirettä oloa helpottamassa.

– Oli kyllä sairaan kuuma, varsinkin tuossa lopussa. Jääpalat kyllä auttoivat, Castren sanoi ja iloitsi, että ehti jo maaliin ennen päivän kääntymistä pitkälle iltapäivään.

Castren pelasi 68 lyönnin kierroksen neljän birdien ja yhden bogin värittämänä. Hän jakaa nelossijaa tuloksella –3. Kisaa johtava Ruotsin Madelene Sagström on kaksi lyöntiä Castrenia edellä.

– Hyvä startti, mutta tässä on vielä monta päivää jäljellä, Castren sanoi.

Castren on osoittanut erityisesti tämän vuoden aikana, että hän ei ujostele isoissakaan ympyröissä. Voittotili aukesi kesäkuun alussa LPGA-kiertueella Pohjois-Amerikassa, ja heinäkuussa hän nappasi ykkössijan Euroopan-kiertueen kilpailussa Turun Ruissalossa. Olympiadebyytti ei jännittänyt sen enempää.

Viheriöille tulo avainasemassa

Helle saattoi olla keskiviikkona Castrenin kovin vastus, vaikka pelaaja kaipasikin itseltään parempaa pallonlyömistä etenkin avauslyönneissä. Hän kertoi joutuvansa etsimään tunnetta lyöntiinsä ja kertaamaan rutiinejaan, jotta saa pallot lähtemään haluamaansa suuntaan.

– Olen hakenut lyöntiäni muutaman päivän, se on ollut jetlagissa tai jotain. Yleensä lyöntini lähtee aika helposti, mutta nyt piti katsoa, että olen oikeassa asennossa. Jos tämä nyt joka päivä paranisi, niin hyvä, Castren kertoi.

Castren teki birdiet hyvien lähestymislyöntien ja vahvan puttaamisen avulla. Kasumigasekin kentällä viheriöt ovat muodokkaat, ja niissä on useita tasoja, joten pallon saaminen viheriöllä hyvään asemaan auttaa birdien tekemisessä.

– Griinit rullaavat tosi hyvin, kunhan saa pallon oikeaan linjaan, Castren kertasi.

Kommentoi

Mainos: Keski-Uudenmaan kehittämiskeskus

Lisäkasvua ulkomailta – kansainvälistymisstrategia syntyi Keuken kanssa

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut