Vimpeli-palkinto yllätti Arto Ojaniemen: "Hiljaiseksi vetää"

Arto Ojaniemi (toinen oik.) vastaanotti palkintonsa viikonloppuna naisten Itä–Länsi-ottelun tauolla Porissa. Palkinnon Ojaniemelle ojensivat Pesäpalloliiton liittojohtokunnan jäsen Päivi Pessi-Järvenpää, Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Petri Pitkäranta (toinen vas.) sekä Tuomo Hovila Vimpelin Vedosta. Lauri Heino

Pesäpallon Itä–Länsi-tapahtuman yhteydessä jaettava Vimpeli-palkinto on tänä vuonna myönnetty Pesäpalloliiton entiselle toiminnanjohtajalle Arto Ojaniemelle.

Elämäntyönsä pesäpallon parissa tehnyt ja aiemmin Keski-Uudellamaalla pitkään asunut Ojaniemi yllättyi viikonloppuna saamastaan tunnustuksesta täysin.

– Hiljaiseksi vetää, tällainen huomionosoitus vielä kaikkien näiden vuosien jälkeen. Olo on hyvin tunteikas ja sitä on vaikeaa pukea sanoiksi. Pesäpallolle olen antanut paljon, mutta paljon olen rakkaalta lajilta myös saanut. Lämmin kiitos palkintoraadille, Ojaniemi toteaa Pesäpalloliiton tiedotteessa.

Palkintoraadin muodostivat puheenjohtajana Tuomo Hovila Vimpelin Vedosta, toiminnanjohtaja Petri Pitkäranta Pesäpalloliitosta sekä Jyväskylän Kirittärien Petri Kaijansinkko ja Sotkamon Jymyn Mikko Kuosmanen edellisvuoden mestarijoukkueiden edustajina.

Arto Ojaniemi on tehnyt elämäntyönsä pesäpallon parissa. Hän aloitti pelaamisen kasvattajaseurassaan Karvian Kirissä, mistä hän siirtyi pelaamaan helsinkiläisiin pesäpalloseuroihin. Ojaniemi myös toimi tuomarina usean vuoden ajan.

Suomen Pesäpalloliitossa mies aloitti kilpailupäällikön tehtävissä vuonna 1983, ansioituen muun muassa sähköisen tulospalvelun ja tilastoinnin kehittäjänä.

On saanut tehdä sitä, mitä rakastaa.

Arto Ojaniemi

Ojaniemen siirryttyä silloisen markkinointiyhtiön Pee-Mediat Oy:n (sittemmin SportUp Finland Oy) palkkalistoille, hän oli tv-tuotannoissa mukana monissa eri rooleissa. Tämän ohella hän toimi vielä Superpesiksen kilpailupäällikkönä.

Kun Ojaniemi valittiin Pesäpalloliiton toiminnanjohtajaksi vuonna 2006 hänen vastuulleen tuli koko liikkeen johtaminen.

Palkintoperusteluissa sanotaan, että tätä tehtävää hän hoiti itseään säästämättä, suurella sydämellä eläköitymiseensä eli kevääseen 2021 asti.

– Pesäpallon parissa on ollut hienoa toimia eri aikakausina – on saanut tehdä sitä, mitä rakastaa, Ojaniemi miettii.

Kuvanveistäjä Kari Ovaska, joka on tehnyt muun muassa Vimpelin pesäpalloilijapatsaan, on lahjoittanut Vimpelin Vedolle pesäpalloilijapatsaan pienoisjäljennöksen.

Tämä pienoisjäljennös annetaan vuosittain Itä–Länsi-tapahtuman yhteydessä kiertopalkintona yhteisölle, yritykselle tai yksityiselle henkilölle, jonka katsotaan merkittävällä tavalla tukeneen tai tehneen työtä pesäpalloilun hyväksi.

Vimpeli-palkitut

Kiertopalkinnon saajat 1994–2021

1994 Rannila Steel Oy Vimpeli

1995 Mauno Liljamo, Lapua

1996 Osuuspankkiryhmä

1997 Sotkamon Jymy

1998 MTV3

1999 Sotkamon kunta

2000 Kiteen Pallo 90

2001 Rautaruukki Oyj

2002 Antti Alho

2003 Liikenneturva

2004 Vimpelin Veto

2005 Värimiehet Oy

2006 Antero Viherkenttä

2007 Karhun tuotemerkki

2008 Pesäkarhut Pori

2009 Veikkaus Oy

2010 Aulis Paski

2011 Kirittäret, Jyväskylä

2012 Hyvinkään Tahkon miesten superpesisjoukkue

2013 Raimo Merivalo

2014 Lapuan Virkiä

2015 Unto Väisänen

2016 Nelonen Media

2017 Arto Luoma

2018 Joensuun kaupunki

2019 Päivi Pessi-Järvenpää

2020 –

2021 Arto Ojaniemi

Lähde: pesäpalloliitto

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut