Anssi Suhonen ja Ville Koski Pikkuhuuhkajien EM-karsintoihin: "Mopo on kääntynyt oikeaan suuntaan"

Anssi Suhonen nähtäneen isossa roolissa Pikkuhuuhkajien keskikentällä. HSV

Heikki Löfman

Alle 21-vuotiaiden jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Juha Malinen on nimennyt joukkueen perjantaina 3.9. käynnistyviin EM-karsintoihin. Avausottelussaan Suomi kohtaa vieraissa Viron.

Muutamaa päivää myöhemmin eli 7.9. Suomi kohtaa Oulussa Kroatian.

Malinen on nimennyt Pikkuhuuhkajien joukkueeseen kolme maalivahtia sekä 21 kenttäpelaajaa. Maanantaina 30. elokuuta Helsingissä kokoontuva ryhmä koostuu pääosin Veikkausliiga-pelaajista, mutta mukana on kymmenen ulkomailla pelaavaa nuorukaista.

– Meillä on kasassa mielenkiintoinen nimilista. Olisimme mielellämme lähteneet tekemään tällä porukalla töitä jo maaliskuussa, mutta se ei valitettavasti ollut mahdollista. Nivoutumisemme alkaa heti maanantaina, ja meidän tulee olla joukkue viimeistään perjantai-iltana. Aikataulu on tiukka, mutta pelaajillamme on selkeästi kääntynyt mopo oikeaan suuntaan, Malinen sanoo Palloliiton tiedotteessa.

Suomen joukkueessa on mukana on tukku ensikertalaisia, joista moni olisi ollut mukana jo Pikkuhuuhkajien maalis- ja kesäkuun tapahtumissa ilman vallitsevaa koronavirustilannetta.

Muutama näistä pelaajista on noussut kesän aikana mukavaan rooliin omassa seurajoukkueessaan.

– Lucas Bergström on harjoitellut kesällä Chelsean edustusjoukkueessa, ja maalivahtitilanteemme on oikein hyvä, kun Viljami Sinisalo on saanut vastuuta Aston Villan edustuksessa. Rasmus Leislahti täydentää kolmikkoa hyvin. Muuten alakerrassa ei juuri muutoksia kesäkuusta ole, Malinen toteaa.

– Uusista pelaajista on todella hienoa saada Anssi Suhonen keskikentällemme. Hän on pelannut hyvin HSV:ssä aivan kuin Leo Walta FC Nordsjællandissa ja Julius Tauriainen SC Freiburgissa. Meillä ei ole ollut liikaa maalintekijöitä, ja Terry Ablade on tehnyt mukavasti maaleja Fulhamin U23-joukkueessa. Hän tuo meille erilaisen vaihtoehdon hyökkäykseen.

Suhonen on Järvenpään Palloseuran kasvatti. Toinen keskiuusmaalaisille tuttu pelaaja Suomen joukkueessa on FC Hongan puolustaja Ville Koski, joka aloitti pelinsä aikanaan Tuusulan Palloseurassa ja on pelannut myös Pallokerho Keski-Uusimaan riveissä.

Viron ja Kroatian lisäksi Suomen lohkossa pelaavat Norja, Itävalta sekä Azerbaidzhan. Romaniassa ja Georgiassa kesällä 2023 pelattavaan EM-lopputurnaukseen pääsevät suoraan lohkovoittajat sekä paras lohkokakkonen. Muut lohkon toiseksi sijoittuneet karsivat neljästä kisapaikasta syksyllä 2022.

Isäntämaiden lisäksi lopputurnaukseen pääsee 14 maata.

Kommentoi

Mainos: Keski-Uusimaa

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut