NY Times: Fifa saa jopa 200 miljoonaa omassa korruptioskandaalissaan pidätettyjä varoja Yhdysvalloilta

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa saa jopa 200 miljoonaa dollaria omassa korruptioskandaalissaan pidätettyjä varoja, uutisoi The New York Times . Yhdysvaltain oikeusministeriö on hyväksynyt maksusuunnitelman, jonka ensimmäinen maksuerä on 32,3 miljoonaa dollaria.

Varojen palautusten takana on ajatus, että Fifa on ollut omassa korruptioskandaalissaan myös uhri. Rahat siirretään Fifan lisäksi Pohjois- ja Keski-Amerikan sekä Karibian liitolle Concacafille sekä Etelä-Amerikan jalkapalloliitolle Conmebolille.

Näiden liittojen aiempi johto oli osallisena Yhdysvaltain liittovaltion syyttäjäviraston kuusi vuotta sitten paljastamassa korruptiovyyhdessä. Yli 50 henkiöä sai syytteen ja suuri osa heistä on myöntänyt syyllisyytensä. Fifan silloinen puheenjohtaja Sepp Blatter joutui jättämään paikkansa ja on saanut kaksi kuusivuotista toimintakieltoa.

– Varmistamme, että nämä varat käytetään oikein ja että ne tuovat kouraantuntuvia etuja niitä tarvitseville ihmisille, Fifan nykyinen puheenjohtaja Gianni Infantino kiitti.

Vaikka rahojen palautusta voi pitää luottamuksenosoituksena Fifan nykyiseen johtoon, varojen palautukseen liittyy ehtoja. Varat sijoitetaan säätiöön, jonka rahankäyttöä valvoo riippumaton tilintarkastaja. Säätiön pankkitili on amerikkalaisessa pankissa, vaikka Fifan päämaja toimii Sveitsissä.

Säätiön varat suunnataan jalkapalloilun kehittämiseen ympäri maailmaa.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut