Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pelicans teki miljoonatappion – Valtteri Bottas mukaan pelastustalkoisiin

Jääkiekkoliigassa pelaavan Lahden Pelicansin taustalla toimivat Lahden Pelicans Oy ja Pelicans Ravintolat Oy tekivät tilikaudella 2020–21 tappiota yhteensä 1 071 938 euroa. Yhtiöt muodostavat Pelicans-konsernin, jonka liikevaihto oli 5 079 867 euroa ja laski edellisestä tilikaudesta noin 41 prosenttia.

Koronaviruspandemian vaikutuksien murjoma Pelicans kolusi viime vuonna kahdet yt-neuvottelut. Yhtiöiden olemassaolo turvattiin rahoituskumppaneiden, yhteistyökumppaneiden, nykyisten ja uusien omistajien sekä valtion tuen avulla, verkkosivuilla kerrottiin.

– Liikevaihdon pudotus ja liiketappio olivat raskaat, mutta vältyimme pahimmalta skenaariolta, toimitusjohtaja Lauri Pöyhönen kertoi.

Lahden Pelicans Oy:n hallituksessa jatkavat puheenjohtaja Tommi Kurkaa, Juho Ruoti ja Simo Santapukki. Uusina jäseninä hallitukseen nimettiin Valtteri Bottas, Risto Saloranta ja pääomistaja Pasi Nurminen.