Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Bottas oli paras Monzan sprintissä – Hamilton epäonnistui lähdössä ja jäi viidenneksi

Paalupaikalta Italian gp:n sprinttiin startannut Valtteri Bottas hallitsi 18 kierroksen pikakilpailua täydellisesti Monzan moottoriradalla. Bottas pääsi komeasti kärkeen kilpailun lähdössä ja piti mestarillisesti paikkansa myös turva-auton takaa tehdyssä uusintalähdössä.

Bottas otti voiton ja kuittasi siitä kolme MM-pistettä. Sunnuntain kilpailun lähtöjärjestys määräytyy sprintin tulosten perusteella, mutta Bottas joutuu luovuttamaan paalupaikan toiseksi sijoittuneelle Hollannin Max Verstappenille, koska hän kärsii lähtöruudukkorangaistuksen moottorien osien ylimääräisestä vaihdosta.

Red Bullin Verstappenin rinnalta Italian gp:hen starttaa sprintissä kolmanneksi ajanut australialainen McLaren-kuljettaja Daniel Ricciardo. Toisesta lähtörivistä kiihdyttävät McLarenin brittikuski Lando Norris ja Bottaksen Mercedes-tallitoveri Lewis Hamilton.

Bottas joutuu joukon hännille yhdessä sprintissä keskeyttäneen Pierre Gaslyn kanssa.

MM-sarjassa Verstappen kasvatti etumatkaansa Hamiltoniin kahdella pisteellä. Kaksikon ero on viisi pistettä ennen sunnuntaita.

Bottakselle työläs ohitusurakka

Bottas on tehnyt Monzassa täydellistä työtä, sillä hän oli nopein jo aika-ajossa.

– Tuntuu hyvältä ottaa pitkästä aikaa voitto, mutta harmi, että joudun lähtemään hänniltä sunnuntain kilpailuun, Bottas totesi C More Maxin lähetyksessä.

– Autossa riittää kuitenkin nopeutta, joten lähdetään taistelemaan.

Bottas saa autoonsa tuoreen voimanlähteen, mutta hän arveli hyötyvänsä sitäkin enemmän tilaisuudesta valita vapaasti auton ensimmäinen rengassarja.

– Pitää yrittää taktisesti jotain erilaista. Pitää miettiä esimerkiksi rengasvaihtoehtoja, Bottas jatkoi.

McLarenien ja Mercedesten suoranopeudet ovat olleet Monzassa hyviä, mutta sprintin kärkitiloilla ei tehty 100 kilometrin aikana yhtään ohitusta.

– Se oli mahdotonta, sprintin lähdössä viidenneksi tipahtanut Hamilton totesi.

– Ei päässyt mitenkään ohi, joten en tiedä, antaako tämä uusi kilpailumuoto mitään lisäarvoa viikonloppuun.

Tapahtumaköyhä sprintti tarjosi katsojille vain startin ja Gaslyn ulosajon takia järjestetyn uusintalähdön.

Kimi Räikkönen ei kilpaile Italian gp:ssä viime viikolla antamansa positiivisen koronanäytteen takia.