Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ei mitään uutta Satakunnasta – Lukko taas Ässiä etevämpi

Saksalainen Erich Maria Remarque kirjoitti aikanaan kulttimaineeseen nousseen ensimmäisen maailmansodan kuvauksen Länsirintamalta ei mitään uutta. Hänen kuolematon otsikkonsa sovellettuna suomalaiseen jääkiekkoiluun voisi kuulua Ei mitään uutta Satakunnasta.

Liigamestariksi edennyt Rauman Lukko ei hävinnyt viime kaudella yhtään ottelua Porin Ässille, ja sama tahti jatkui joukkueiden alkaneen kauden ensimmäisessä keskinäisessä kohtaamisessa, jonka Lukko vei nimiinsä kaiken selittävin 5–1-numeroin.

– Kauden alut ovat aina vaikeita. Ensimmäinen peli hävittiin ja nytkin Lassi Lehtinen piti meitä pystyssä ensimmäisessä erässä. Maalilla on kuitenkin ihmeellinen vaikutus ja ensimmäiselle erätauolle lähdettiin jo 3–0-numeroissa. Toinen erä oli jo hyvä meille, vaikka maaleja ei tullutkaan lisää. Voitto kuitenkin pohjustettiin lopullisesti siinä vaiheessa, Lukon päävalmentaja Marko Virtanen sanaili.

– Meillä oli hyvä lataus ensimmäiseen erään, mutta numerot olivat tylyt. Takamatka oli lopulta liian pitkä. Lukon hyvä liike ratkaisi, Ässien Ari-Pekka Selin tiivisti.

Lukon hyvän liikkeen lisäksi ratkaisevia tekijöitä lauantaina olivat Lukon hyvä ylivoimapeli sekä maalivahtipeli, jossa Lassi Lehtinen löi porilaisen kollegansa Konstantin Volkovin puhtaasti 100–0.

Kotijoukkueen maaleista lauantaina vastasivat Linus Nyman 2, Kristian Pospisil, Samuli Piipponen ja Julius Mattila. Ässien ainokaisen viimeisteli Jarno Kärki vain vajaat pari minuuttia ennen ottelun loppua.