Uusi kausi, uusi liito? – Haukat etenee harjoitus ja peli kerrallaan: "Mahtavaa, että saamme taas pelata katsojien edessä!"

Viime kaudella jääkiekon miesten Suomi-sarjassa lähes loisteliaan kevätkauden pelannut ja sarjassa lopulta hopealle yltänyt Järvenpään Haukat avaa uuden sarjakauden lauantaina, kun joukkue matkaa HC Giantsin vieraaksi Hollolaan. Kotiavaus on luvassa vain päivää myöhemmin sunnuntaina, kun Haukat hiljattain Suomen Cupissa voittolaukauskisan päätteeksi kaatanut kaarinalainen HCIK vierailee Järvenpäässä.

Haukoissa on sekä jatkuvuutta että sarjatasolle luontaista vaihtuvuutta. Isoimpia menetyksiä lienevät Mestikseen suunnanneet Nikita Kochubeinik (Peliitat), Jesse Holopainen (FPS) ja polkukone Joonas Rinnetmäki, joka on Keski-Uusimaan tietojen mukaan jatkossa Kiekko-Vantaan miehiä.

Haukkojen päävalmentajana jatkava Jarmo Räihä sanoo pelaajien eteenpäin pääsemisen kielivän siitä, että Haukoissa tehdään nyt oikeita asioita.

Alkavaan sarjakauteen joukkue lähtee Räihän mukaan uusi kausi, uudet kujeet -teemalla.

– Sitä tikulla silmään, joka vanhoja muistelee. Ryhmä on uusiutunut, ja hyvä niin. Hienoa, että pelaajat pääsevät meiltä Mestikseen. Ja Porvooseenkin meni meidän viime kauden pelaajia – sellaista ei ennen ole juurikaan nähty, Räihä sanoo.

Haukoissa on Räihän aikakaudella korostettu erityisesti urheilullisuutta.

– Pääteemana on edelleen toimia harjoitus ja peli kerrallaan. Harjoituskausi on mennyt niin kuin olimme suunnitelleet, ja olen todella tyytyväinen siihen motivaatiotasoon, mikä pelaajilla on harjoitteluun. Meillä ei myöskään ole isompia loukkaantumisia, joten tulevaa viikonloppua ajatellen tilanteemme on hyvä.

Räihän visoissa Haukat tulee pelaamaan neljällä tasavahvalla kentällisellä.

– Meidän pelaamisemme perustuu hyvään liikkeeseen ja hyvään kuntoon. Sen avulla kiekkotaitavilla pelaajilla on sitten mahdollisuus nousta esiin – ja toivottavasti heitä nouseekin. Yksittäisiä pelaajia en tässä vaiheessa kautta kuitenkaan halua nostaa esiin.

Nostetaan sitten yksi sellainen esiin Räihän puolesta.

Haukkojen maalilla jatkava Samu Mäkinen valittiin viime kaudella sarjan parhaaksi pelaajaksi ja maalivahdiksi. Miehellä on äärimmäisen iso rooli tälläkin kaudella.

Räihä sanoo, että Haukkojen ensimmäisenä tavoitteena on yltää pudotuspeleihin, joihin pääsevät kaikki ylemmän jatkosarjan seitsemän joukkuetta sekä alemman loppusarjan kolme parasta nippua. 14 joukkueen sarja jakaantuu ylempään ja alempaan jatkosarjaan kaksinkertaisen runkosarjan jälkeen sydäntalvella tammikuun lopussa.

– Jos pelaamme omalla tasollamme, niin pudotuspelit ovat realistinen tavoite. Ja jos sen jälkeen saamme samanlaisen flow´n kuin viime vuonna, niin meillä on mahdollisuudet ihan mihin vaan. Niin kauas on kuitenkin turha tässä vaiheessa miettiä.

Yhdestä asiasta Räihä on erityisen innoissaan:

– Mahtavaa, että saamme taas pelata katsojien edessä! Ja toivottavasti katsojat myös löytävät halliin.

– Uhkakuvat eivät heti häviä arjesta, ja sen takia mekin kuljemme maskit päässä ja noudatamme turvaetäisyyksiä. Se olisi meiltäkin pois, jos joukkueen sisällä olisi koronaa. Olemme pyrkineet siihen, että jokainen hakisi toisen rokotteen. Joka tapauksessa toiveissa on, että hienoja kiekkohetkiä olisi taas luvassa.

Haukat 2021–22

Maalivahdit: Benjamin Kallio, Samu Mäkinen, Niku Halla-Aho

Puolustajat: Tuomas Tilli, Veikka Kalliokoski, Shuma Kinebuchi, Matti Rask, Jere Kivinen, Sasu Helenius, Juuso Miettunen, Juhani Merikanto, Artjom Anufrijev, Eduard Slessarevski

Hyökkääjät: Jere Ylikärppä, Niko Lottanen, Peter Jurvelin, Andre Linde, Juuso Tiihonen, Jere Laitinen, Aleksi Virta, Kristofer Jögi, Alex Jaakkola, Michele Vignoli Sanin, Jani Könönen, Jussi-Pekka Jokinen, Leevi Leipijärvi (C), Veeti Leipijärvi, Veeti Soila

Päävalmentaja: Jarmo Räihä

Valmentajat: Arto Sirviö (myös manageri), Nico Sirviö

Joukkueenjohtajat: Ilmari Perttu, Mika Janhonen

Huoltajat: Ari Virta, Hannu Kivinen, Juha Juntheikki (myös kuljettaja)

Rahastonhoitaja: Tero Olander.

Lähde: www.haukat.fi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut