Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Toimitusjohtaja paljasti karun totuuden: "Maaliskuussa Barcelona oli konkurssikypsä"

Jalkapalloseura Barcelonan talousvaikeudet ovat olleet otsikoissa pitkään, mutta keskiviikkona seuran toimitusjohtaja Ferran Reverter paljasti karun totuuden. Reverterin mukaan seura oli "teknisesti ottaen konkurssikypsä", kun Joan Laporta valittiin toista kertaa espanjalaisen suurseuran puheenjohtajaksi viime maaliskuussa.

Silmiinpistävästi Barcelona nöyrtyi talouskurimuksessaan, kun seuran ykköstähti Lionel Messi vaihtoi ennen kauden alkua Ranskan liigan suurseuraan PSG:hen. Siirron syy oli ilmeinen: Barcelonalla ei ollut enää varaa pitää Messiä seuran riveissä.

Seuran maaliskuussa valittu uusi johto peri hoidettavakseen 1,35 miljardin euron velat ja mahdottomiksi paisuneet edustusjoukkueen palkkakulut. Toimitusjohtaja Reverterin mukaan palkkakulut kasvoivat vuodesta 2016 vuoteen 2020 peräti 61 prosentilla, 471 miljoonasta 759 miljoonaan euroon.

Laporta otti vastuun Josep Maria Bartomeun erottua puheenjohtajan tehtävästä vuosi sitten lokakuussa. Puheenjohtajavaalia viivästyttivät muun muassa koronarajoitukset.

– Jos Barcelona olisi osakeyhtiö, sen toiminta olisi lopetettu talousvaikeuksien takia, Reverter arvioi tiedotustilaisuudessa, jossa hän valotti kirjanpitokonserni Deloitten tekemän tarkastuksen tuloksia.

– Maaliskuussa olimme teknisesti konkurssissa, mutta urheiluseurana pystyimme järjestelemään velkojamme, toimitusjohtaja kertoi.

Hänen mukaansa seuralla oli vaikeuksia maksaa palkkoja, koska tulot olivat lähes nollassa.

Viime kaudella Barcelona teki tappiota 481 miljoonaa euroa.