Barkov iloitsi pitkästä Panthers-sopimuksesta

"Haluan jatkaa täällä (Florida Panthers -joukkueessa) vielä pitkään", Barkov kertoi NHL:n nettisivuilla. / AFP Getty Images / AFP / LEHTIKUVA

Pasi Rein / STT

Aleksander Barkovin pitkä ja arvokas pelaajasopimus NHL-seura Florida Panthersin kanssa tuntuu tyydyttävän molempia osapuolia. Barkov kehuu joukkueen jatkonäkymiä, ja GM Bill Zito ylisti joukkueen suomalaistähteä kaikin tavoin, kun jatkosopimus julkistettiin perjantaina.

Barkov kiitteli vuolaasti sitä, että hän saa jatkaa uraansa myös seuraavat kahdeksan vuotta organisaatiossa, joka varasi hänet NHL:ään vuoden 2013 varaustilaisuudessa.

– Haluan jatkaa täällä vielä pitkään, Barkov kertoi NHL:n nettisivuilla .

– On mahtava asia, että sain sopimuksen seuraan, joka varasi minut, antoi minulle tilaisuuden pelata sekä kehittyä pelaajana ja ihmisenä tähän pisteeseen.

Barkov sanoo viihtyneensä Panthersissa, vaikkei joukkue ole yltänyt hänen aikanaan merkittävään menestykseen.

– Olen rakastanut jokaista sekuntia, enkä ole ajatellut mitään muuta vaihtoehtoa kuin pelata täällä ja yrittää voittaa Stanley Cup tässä joukkueessa, Barkov vakuutti.

Kapteenin esimerkki

Barkov palkittiin kaudella 2018–19 liigan herrasmiespelaajana ja viime kaudella parhaana puolustavana hyökkääjänä. Hiljattain asiantuntijat arvioivat hänet liigan kymmenenneksi parhaaksi pelaajaksi.

– Hän on sekä hengeltään että johtajuuden näkökulmasta kulmakivi, jonka varaan rakennamme tätä joukkuetta, GM Zito kertoi.

– Sen huomaa nopeasti, jos hänestä puhuu joukkuetovereiden kanssa. Pelaajien häntä kohtaan tuntema kunnioitus käy ilmi sekä sanoista että äänenpainoista. "Sasha" on johtaja, joka paneutuu esimerkillisesti jokaiseen yksityiskohtaan.

Barkov, 26, on pelannut Panthersissa vuodesta 2013 kahdeksan kautta, niistä kolme viime kautta joukkueen kapteenina. Hänellä on 529 runkosarjaottelusta 465 pistettä 181 maalista ja 284 maalisyötöstä.

Kommentoi

Mainos: Keski-Uusimaa

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut