Jesse Kallio jahtaa yhä RX2e-luokan mestaruutta: "Meinasi mennä loppuun asti hyvin, mutta ei ihan"

Tuusulalainen Jesse Kallio sijoittui täyssähköautoilla kilpailtavan RX2e-luokan neljännessä osakilpailussa Belgian Spassa toiseksi. Sarjasta on vielä yksi osakilpailu ajamatta, mutta Spasta saavutettu kakkostila tietää jo nyt Kalliolle vähintään kakkossijaa koko sarjan lopputuloksissa. Myös sarjan mestaruus on vielä Kallion ulottuvilla.

Kallio ajoi Belgiassa neljässä alkuerässä yhden voiton ja kolme kakkossijaa. Semifinaaliin suomalaiskuljettaja starttasi paalupaikalta ja voitti. Päivän finaalissa Kalliota odotti myös paalupaikka.

Finaalissa Kallio sai hyvän startin, mutta auton liikkeellelähdön jälkeen jotain tapahtui ja vauhti hyytyi hetkeksi. Kallion viereltä startannut Belgian Guillaume De Ridder nousi kärkeen ja piti paikkansa ruutulipulle Kallion hyvistä ohitusyrityksistä huolimatta.

– Meinasi mennä loppuun asti hyvin, mutta ei ihan. Sain hyvä startin, mutta sitten tapahtui jotain. Starttiin tämä kisa tällä kertaa ratkesi. Autoni pyörät eivät lyöneet sillä tavalla tyhjää kuin niiden olisi pitänyt. Autoni puutui, ja kaveri viereltä karkasi keulille. En tiedä, oliko autoni starttiasetuksissa sitten jotain väärin.

Kokonaisuutensa Kallio on tyytyväinen viikonloppuunsa.

– Vain voitto tyydyttää, mutta tällä radalla oli vaikeaa päästä ohi. Myös kaveri edessäni ajoi hyvin ja virheittä, joten kaikki keinot oli pakko yrittää, mutta ei tällä kertaa. Palkintopallisijakin oli tänään hyvä vaihtoehto, Kallio muistutti Span varikolta.

Palkintopallisijakin oli tänään hyvä vaihtoehto.

Jesse Kallio

Luokan yhteispisteissä Kallio ja De Ridder nousivat muilta tavoittamattomiin. Kun sarjasta on enää yksi osakilpailu ajamatta, belgialaiskuljettaja johtaa RX2e-luokkaa yhdeksän pisteen erolla suomalaiskuljettajaan.

– Hieno fiilis siitä, että olen ensimmäisenä suomalaiskuljettajana yltänyt rallicrossin täyssähköautojen sarjan yhteispisteissä palkintopallille ja vähintään toiseksi. Hieno suoritus ja siihen voin olla tyytyväinen, mutta vielä olisi yksi kisa jäljellä ja mahdollisuudet nousta se yksi sija ylöspäin, Kallio puntaroi tiedotteessaan.

Tuloksia

Rallicrossin RX2e-luokka, Belgian Spa

1. Guillaume De Ridder (BEL) 3.21,816

2. Jesse Kallio (FIN) + 1,078

3. Isak Sjökvist (SWE) + 1,758

4. Klara Andersson (SWE) + 3,021

5. Pablo Suárez (ESP) + 6,216

6. Philip Thorén (SWE) + 10,558

RX2e-pistetilanne 4/5 osakilpailua

1. De Ridder 105

2. Kallio 96

3. Patrick O´Donovan (GBR) 59

Mainos: Keski-Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut