Puolustajien pörssikärkeen noussut Topi Niemelä katkaisi Pikkaraisen HPK:n lennon

Kaukalon kuningas oli Kärppien Topi Niemelä, joka teki toiseen erään tehot 1+2. TIMO HEIKKALA / LEHTIKUVA

Matti Ahola / STT

Uuden valmentajan Jarno Pikkaraisen ja HPK:n voittokulku miesten jääkiekkoliigassa päättyi perjantaina 3–4-tappioon Kärppien vieraana.

Tehokas Kärpät karkasi ennen pelin puoliväliä 4–1-johtoon. Kaukalon kuningas oli Kärppien Topi Niemelä, joka teki toiseen erään tehot 1+2 ja nousi samalla puolustajien pistepörssin kärkipaikalle (2+10=12).

– Mukava, että on tullut pisteitä, mutta en ole hirveästi sitä miettinyt. Totta kai omalla pelityylillä juuri hyökkäyspäässä pitäisi saada tuotettua tulosta.

Viime kaudella Niemelä valittiin alle 20-vuotiaiden MM-kisojen parhaaksi puolustajaksi. Rikkonaisen edellisen liigakauden jälkeen odotukset tähän kauteen olivat kovat. Tehojen vastapainoksi 19-vuotiaalle Niemelälle on merkitty peräti 12 miinusmaalia.

– Ihan hyvin olen pystynyt pelaamaan, tietenkin muutaman maalin omiin voisi jättää pois. Se on kehitettävä kohde, mutta uskon, että sekin tulee (kuntoon), eikä siitä missään nimessä huolissaan kannata olla.

Kärpät ja HPK kohtaavat toisensa uudestaan Oulussa heti lauantaina.

Kommentoi

Mainos: Jonna Weckström ja Jouko Karjalainen

Sosiaalihuollosta puhuminen pitää lopettaa!

| Päivitetty

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Keski-Uudellamaalla sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Mainos: Keski-Uusimaa

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut